Veliki uspesi pre svega Crvene zvezde prethodne dve godine, ali i Partizana pre dve godine, to jest Spartaka proše i Čukaričkog ove godine guraju srpski fudbal ka vrhu UEFA rang liste.

Sjajan start sezone za klubove iz Srbije. Naš klupski fudbal se za sada nalazi na 17. mestu UEFA rang liste ispred Hrvatske. Za to su zaslužni za sada pre svega Crvena zvezda i Čukarički, ali prvu pobedu ovog leta ‘upisao’ je i Partizan.


Tako je Srbija pretekla Hrvatsku i sada je 17. mesto, a cilj je do leta 2021/2022 doći do pozicije 15. To izgleda lako, ali nije…

Jesmo pretekli Hrvate, razlog tome je blamaža Hajduka iz Splita, iako se ruku na srce nije proslavio ni naš Radnički iz Niša. Razlog bolje pozicije je taj što je Dinamo Zagreb odigrao tek jedan meč, baš kao i Osijek u kvlafikacijama za Ligu Evrope. Rijeka se uključuje u takmičenje tek od trećeg kola kvalfikacija kao osvajač Kupa Hrvatske. Sreća je ta da je Osijek poražen od CSKA iz Sofije i značio bi nam uspeh Bugara.

Iza nas je Škotska koja će teško moći da nas stige, to jest klubovi iz ‘zemlje suknjica i gajdi’ sve nade polažu samo u Seltik. Švajcarska je sada iz nas, a prate nas još Norveška i Škotska.

Ispred su Grčka, Kipar, Danska i Čehka koje ćemo teško stići, ako se po jutru dan poznaje.