0
Domaći fudbal

KVAL. ZA LE: Čukarički odoleo Moldeu! Belić heroj ‘brđana’

Objavljeno: 25.07.19 u 21:08

Fudbaleri Čukaričkog u  meč su ušli u podređenom položaju, ali kući putuju sa rezultatom koji im daje nadu u prolaz dalje.
Iako je Molde važio za velikog favorita u okršaju sa Čukaričkim, čini se da su belo-crni poslali lepu sliku o sebi. Odoleli su napadima Norvežanima, a mrežu Čukaričkog večeras je začarao odlični Belić. Čuvar mreže Čukaričkog pokazao je svoje akrobatske sposobnosti a meč je sa pravom završio na rukama svojih saigrača! Na kraju, Čukarički može da bude zadovoljan rezultatom 0:0.

Od samog početka meča domaći su želeli da nametnu svoj ritam, imali su dve šanse tokom uvodnih pet minuta, ali je Nemanja Belić bio na pravom mestu. Narednih nekoliko minuta odbrana “brđana” bila je na mukama, usled nekoliko dobrih akcija domaćih, ali su uspeli da odreaguju na pravi način. Oslobodili su se nakon prvih petnaest minuta fudbaleri Čukaričkog pritiska, ali nekoliko dobrih akcija nisu uspeli da konkretizuju u završnici.

Da nije bilo lako odupreti si napadima rivala govori i podatak da je prvi udarac uputio Ovusu, nakon 20 minuta igre. Najbolju priliku u dotadašnjem delu meča imao je Alekdandar Đordjević koji je nakon driblinga sa ivice kaznenog prostora šutirao tik preko gola. Nakon tačno pola časa igre Eikrem je proigrao u srcu šesnaestrrca Haraldsaida, a Belić je ponovo bio na pravom mestu, te je uspeo da sačuva svoj gol. Imali su sjajnu šansu domaći i u narednoj akciji, ali je čuvar mreže tima sa Banovog brda bio tamo gde bi trebalo.

Nastavili su igrači Moldea sa napadima, šut sa nešto manje od 20 metara oprobao je Eikrem i ponovo na pravom mestu Belić. Napadač domaćih Džejms nije uspeo da se snadje u 39. minuta sa samo metara od praznog gola Čukarickog i donese prednost svom timu. Dosta sreca “brđani” su imali u samom finisu prvog dela, kada je posle udarca Džejmsa lopta pogodila Kovača, a potom i prečku

Sjajnu šansu da dođu do gola imali su igrači Čukaričkog već na početku drugog poluvremena, sa dvadeset metara pokušao je Tedić, a lopta je otišla malo preko gola. Dosta bolje su gosti delovali u nastavku, a posle Tedica pokušao je i Samjuel Ovusu, kome je nedstajalo malo sreće da pogodi mrežu, posle vroma lepog driblinga.

Novu prilku Čukaricki je imao u 53. minuta, posle sjajnog prodira Bogosavca po levoj strani, a ne preterano snažan udarac Kovača uspeo je da zaustavi goman domacih Kraninks. Tokom drugog dela kao da su se zamenile uloge, jer su domaći bili bez ideje u završnicama napada, dok su belo-crni imali inicijativu.

U 64. minutu sam je pred Belića istrčao Džejms koji je pokušao da šutira u padu, te je tom prilikom potkačio golmana Čukarickog, koji je odbranio njegov udarac. Na isteku 70. minuta dve vezane šanse imao je Tedić, prvi put je njegov udarac sa distance odbranio golman Moldea, a onda je mladi napadač bio neprecizan i posle kornera. Po ko zna koji put na ovom meču veoma raspoženi Belić svoj gol je sačuvao u 76. minutu podsle šuta Eikrema.

Tačno deset minuta pre isteka regularnog dela zanimljivo je bilo na obe strane, prvo je Tedić oboren u kaznenom prostoru rivala, ali sudija Robertson je smatrao da nije bilo elemenata za jedanaesterac, da bi se vec u narednom napadu istakao Belić. Sjajnu prliku da možda reši pitanje pobednika u 86. Minutu imao je Slobodan Tedić glavom, posle cenatršuta kapitena Docića, ali je lopta otišla preko gola.

Za HotSport sa stadiona ‘Molde’ – Nemanja Lazić 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter