2
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

NENAD LALATOVIĆ: Žao mi je Radničkog, Vojvodinu vraćam ka Evropi! (VIDEO)

Objavljeno: 19.07.19 u 14:30

Posle leta tokom kojeg je na svim nivoima pretrpeo mnogo promena, fudbalski klub Vojvodina sutra zvanično ulazi u novu sezonu.

U prvom kolu Linglong Super lige Srbije, koja će ove sezone takav naziv nositi po novom sponzoru iz Kine, Voša će dočekati ekipu Mačve iz Šapca, a usled postavljanja nove trave na stadionu „Karađorđe“, utakmica će se odigrati na stadionu „Slavko Maletin Vava“ u Bačkoj Palanci.

Uoči ovog meča, fudbalski klub Vojvodina je dogovorio dolazak još jednog novog igrača u svoje redove, a to je Željko Filipović (30), koji je u prošloj sezoni nastupao za Atirau iz Kazahstana. On je rođen 1988. godine u Ljubljani, a u dosadašnjoj karijeri ima iskustvo igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Igra na poziciji zadnjeg veznog i bio je kapiten Maribora, za koji je nastupao šest godina, a potom je igrao još za Mehelen, Dinamo Brest… U dosadašnjoj karijeri, osvojio je pet titula šampiona države i isto toliko trofeja u nacionalnom Kupu, te svi u Vojvodini veruju da će predstavljati pravo pojačanje u borbi za Evropu, a dvogodišnji ugovor zvanično treba da bude potpisan u ponedeljak.

Naravno, njegov dolazak najviše će obradovati šefa stručnog štaba crveno-belih Nenada Lalatovića.

– Za sve nas je jako bitno to da našu Vojvodinu ojačamo sa kvalitetnim igračima. Od kada sam se vratio ovde, moja velika želja je da nastavim u istom stilu kao i prvi put, odnosno sa uspesima i da opet igramo Evropu. Prvo kolo je uvek neizvesno, pogotovo što još uvek pravimo ekipu i pojačanja dolaze u hodu. Da bi se uigrala i bila na nivou koji želim, ekipi će sigurno biti potrebno još vremena, ali za nas izgovori ne postoje, a ja alibi nikada nisam tražio, te ćemo dati sve od sebe da već od prvog kola počnemo da pobeđujemo i odvedemo Vojvodinu među prva četiri tima na tabeli. Vojvodina kao klub i Novi Sad kao grad to apsolutno zaslužuju – kaže Lalatović.

Protivnik u prvom kolu neće biti nimalo lako.

– Mačva je kvalitetan tim, sa kvalitetnim trenerom. Istakli su da im teren u Bačkoj Palanci odgovara, jer su prošle sezone tamo pobedili Bačku sa 0:1, ali sada neće igrati protiv Bačke, nego protiv Vojvodine. Mi bismo više voleli da igramo na našem „Karađorđu“, ali s druge strane, bolje je da od utakmice protiv Rada i posle imamo dobar teren. Sutra će se igrati na 30-40 minuta vožnje od naše baze, tako da nam to nije tako teško palo i daćemo sve od sebe da naše navijače obradujemo prvom pobedom i sa osvojena tri boda – ističe Lalatović.

Prema njegovim rečima, Vojvodina još uvek nije na onom nivou na kojem bi on to želeo.

– Svaki trener ima neke svoje principe, pa su ih tako imali i moji prethodnici u Vojvodini. Meni je žao što nisam mogao da budem sa ekipom od prvog dana priprema, jer smatram da je fizička sprema izuzetno bitan faktor za ispunjenje zahteva koje tražim od igrača. Na pripremama smo odigrali četiri-pet utakmica i ostvarili smo sve pobede, ali to su bili slabiji protivnici od nas i zato ne mogu da budem siguran u to u kakvoj smo formi. Jeste lepo pobeđivati, ali najbitnije je da se to čini u prvenstvu. U ovom trenutku, sigurno nismo u top formi, ali igrači brzo napreduju, te verujem da ćemo u punoj snazi biti tek od trećeg-četvrtog kola. Naravno, daćemo sve od sebe da pobedimo na svakom meču i do tada – naglašava Lalatović.

Ovog leta, Vojvodina je poprilično promenila svoj igrački kadar.

– U suštini, za nas je prelazni rok završen i možemo eventualno da dovedemo još jednog igrača. Ja sam zadovoljan sa prelaznim rokom i moram da kažem da je uprava kluba dala mnogo toga da dovedemo te igrače. Istovremeno, bili smo i skromni, jer za igrače nismo plaćali obeštećenja od po 300-400 hiljada evra, već smo dovodili one kojima je istekao ugovor i koji bi došli da igraju za platu. Neki od njih su imali pauzu u igranju utakmica, ali ipak imaju dobru karijeru iza sebe – kaže Lalatović.

Ove sezone, uoči podele tabele na plej-of i plej-aut, za razliku od prethodnih sezona neće biti podele bodova.

– Iskreno, više volim sistem u kojem se dele bodovi, jer manje može svašta da se radi i ne može da se desi da, recimo, ekipe koje su pri vrhu u plej-autu mogu praktično da odigraju sedam utakmica bez značaja, a sličnih situacija ima i u plej-ofu. Mislim da sa podelom bodova nema opuštanja i svaka utakmica je bitna, a ne volim ni kad se prvenstvo završi mesec dana pre zvaničnog kraja takmičenja – ističe Lalatović.

On ističe da mu je žao što je njegov bivši klub Radnički sinoć eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Od kako sam otišao iz FK Vojvodina, tokom prethodne dve i po godine, uvek sam pričao da sam ovde proveo najlepših 13 meseci za 11 godina svakodnevnog rada u mojoj trenerskoj karijeri. Međutim, posle Vojvodine, najlepše trenutke kao trener proveo sam u Radničkom. Jako mi je žao što Radnički nije prošao prvo kolo, jer ti igrači i uprava kluba su to apsolutno zaslužili, kao i navijači koji vole svoj klub i vole fudbal. Mislim da je Radnički bio kvalitetniji tim, ali mnogo igrača im je otišlo, baš kao i ja, tako da ih je sve to možda malo i uzdrmalo. Međutim, moraju da nastave dalje. Radnički će uvek biti u mom srcu i želim mu da, baš kao i Vojvodina, ove sezone izbori novi plasman u Evropu, te sam ubeđen da će oba kluba u tome i uspeti – napominje Lalatović.

Iako je ovog leta došlo mnogo novih igrača, šef stručnog štaba crveno-belih naglašava da sutra neće biti mnogo njih koji će zaigrati od prvog minuta.

– Novajlije se polako uklapaju, baš kao i oni igrači koji su već bili tu na nove zahteve koje postavljam i sigurno je da niko do njih ne bi bio ovde da ne zaslužuje da nosi dres Vojvodine. Na štoperima smo doveli Đurića i Vasiljevića, koji su imali problema sa povredom i neigranjem, ali su sigurno dobra pojačanja za nas. Sutra će utakmicu početi samo dvojica igrača koji su ovog leta došli u klub, dok će svi preostali starteri biti oni koji su već bili tu – rekao je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Mačve igra se sutra od 20 časova na stadionu „Slavko Maletin Vava“ u Bačkoj Palanci, a ulaznice za meč moći će besplatno da se preuzmu na blagajnama stadiona uoči početka utakmice.

0
0

2 Komentara

  1. Ne vracas ti jarane negosudije i FS crvena zvezda koji sebe naziva FSS. Tako je bilo i sa Radnickim, pa evo sta je sa injim bilo. Flora za njih Real Madrid.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa što nisi ostao kada ti je bilo tako lepo? Hoćeš li ti ikad naučiti da budeš iskren!? Stalno si demantuješ samog sebe i to više nije smešno već tužno. Tralalatoviću!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter