3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HS ANALIZA – ZVEZDA: Stranci se bude, domaći igrači uspavani i spori, Gobeljina škola života (FOTO)

Objavljeno: 17.07.19 u 19:00

Crvena zvezda je pobedom od 2:1 protiv litvanske Suduve izborila 2. kolo kvalfikacija za Ligu šampiona, a generalni utisak je pozitivan, mada mora i može bolje…

Rezultat od 2:1 nije realan, moglo je i moralo je više lopti da završi iza leđa golmana Karduma, ali cilj je ostvaren i dvomeč sa Helsinkijem u borbi za treće kolo kvalfikacija za Ligu šampiona je zakazan.

Nema sumnje da bi pobeda čete Vladana Milojevića bila ubedljivija da Marko Gobeljić nije zaradio crveni karton u 60. minutu, a koliko je Zvezda kvalitetniji tim govorilo je i to da je sa deset igrača stvorila mnogo više šansi nego brojčano jači rival.

Igru Crvene zvezde portal ‘HotSport’ bi podelio na tri segmenta: stranci koji se bude, domaći igrači uspavani i sporti i Gobeljina škola života.

STRANCI SE BUDE

Nema sumnje da su inostrani fudbaleri ti koji su juče nosili Zvezdu do pobede. Kapiten Marin je ponovo pokazao evropski kvalitet, da je daleko iznad utakmica ove faze takmičenja, iako ni on sam nije ni blizu vrhunske forme. Ne samo zbog gola, već i sigurnosti koju uliva kada dobije loptu. Sakrije je od protivnika i u najmanju ruku iznudi prekršaj. Nema šta, Marko je ‘Alfa’ i ‘Omega’ ovoga tima.

FOTO: FK Crvena zvezda

Ričmondu Boaćiju je gol protiv Suduve bio potreban kao zalutalom putniku kap vode u pustinji. Napadač iz Gane se pre svega dobro kretao i ‘razbijao’ odbranu Suduve, a ranim golom je protivnika stavio na mesto, da nema čemu da se nada u Beogradu. Navijači Crvene zvezde se nadaju da će sada uslediti Boćkova serija.

El Fardu Ben je najzad ostavio iza sebe zaslužene kritike da je van forme. Reprezentativac Komora je bio najbolji igrač na terenu, učestvovao je u akcijama kod oba gola. Borio se, tražio je loptu, nalazio je rešenja. Možda jedina zamerka je ta što je kao desno krilo malo boravio uz desnu aut liniju, Zvezdi će krila i širina protiv narednih protivnika i te kako trebati.

DOMAĆI IGRAČI USPAVANI I SPORI

Odmah da se ogradimo, kada ovo kažemo ne mislimo na golmana Milana Borjana, štopera Nemanju Milunovića i zadnjeg veznog Branka Jovičića. Oni su svoj deo posla odradili perfektno, ostaje žal za tim nesrećnim golom u poslednjem minutu utakmice.

Kada govorimo o uspavanosti i sporosti tu pre svega mislimo na Mirka Ivanića, Dušana Jovančića i Srđana Babića.

Mirko bi morao da bude jedan od nosilaca igre crveno-belih, pokazao je pozitivne signale sinoć na stadionu ‘Rajko Mitić’, ali je to još uvek daleko do pojačanja plaćenog više od milion evra. Jasno je da mu ne leži baš pozicija krila, ali ne može da dozvoli da gubi skoro svaki duel sa protivničkim igračima. Sporo i uspavano to još uvek deluje.

FOTO: FK Crvena zvezda

Slična stvar je i sa Dušanom Jovančićem, koji je prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje od svih pojačanja. Trudi se vezista Crvene zvezde, to ne može da mu se ospori, ali ne ide, čini se da su mu još teške noge od priprema.

Srđan Babić je bio bolji nego u Marijanpolju, ali ‘zlatni orlića’ mora mnogo bolje. Bar za brzinu više, ako ne i dve. Takođe, juče je slabiju partiju pružio i Milan Rodić, u defanzivi dobar, ali ga ofanzivno nije bilo. Prepisaćemo to početku sezone, ali protiv HJK-a, pre svega vezni red, moraće brže.

GOBELJINA ŠKOLA ŽIVOTA

Sjajan momak i više nego zahvalan fudbaler je Marko Gobeljić, ali je očigledno da ne ume da obuzda tu želju i emociju sa kojom igra. Setimo se pre tačno dve godine je na debiju na Malti uklizao rivalu i posle samo nekoliko minuta od ulaska dobio crveni karton. Kako bi se on sam našalio ‘Maltežanina još boli’.

Juče je u želji da požrtvovano startuje Slavickasu polomio nogu i dobio direktan crveni karton. Sada ćemo se mi malo našaliti i reći da će Litvanac bežati i kada mu se dete zaleti u zagrljaj. Nepromišljeno, ne samo zbog teške i katastrofalne povrede Slavickasa koji možda i na godinu dana zaboravi na fudbal, već i to što je saigrače ostavio na cedilu kada ni najmanje razloga za to nije imao.

FOTO: FK Crvena zvezda

Na treneru Vladanu Milojeviću je da pokuša da kod Marka Gobeljića tu želju i srčanost kanališe. Desni bek Crvene zvezde ne sme više da izgori u želji i htenju, nadamo se da mu je Slavickas bio škola života.

Ukupan utisak je isti kao i pre 12 meseci, čini se da je Crvena zvezda protiv Suduve ovaj dvomeč odigrala baš kao i dvoboj sa Spartaksom u prvom kolu kvlafikacija za Ligu šampiona lane. Nadamo se da će Crvena zvezda kao i tada podići nivo forme i pregaziti HJK u dva meča, kao što je to uradila sa Suduvom krajem jula 2018. godine.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu

0
0

3 Komentara

    • Dejane, ovo nisu neukusne šale, ovo je gola istina! Mene kao dugogodišnjeg navijača Zvezde bole ove očigledne prevare oko forsiranja ovih drugorazrednih afričkih “kapitalaca”! Zašto ovoliko šansi nisu pružili našim srpskim igračima kao Joveljiću, Pavkovu, Veljku Nikoliću, Jevtoviću, Vuliću?! Zašto je zapostavljen prvi strelac jeseni Vukanović a non stop se forsira “kapitalac” Ben koji je u prošlom ciklusu u grupnoj fazi LŠ, u 6 utakmica, sa uspehom izveo samo 3 auta! Sram da bude ovu interesnu grupu koja vodi Zvezdu!

      0
      0
      Odgovori
  1. Ma, ljudi budimo realni Suduva je tim među prva 4 kluba u PLS! Suduva i Florijana sa Malte, kao i budući protivnik HJK su klubovi kao stvoreni za afričke “kapitalce” Bena i Boaćija, protiv kojih će oni da dokažu svoju klasu! Posle njih nastaje praznina! Zvezdini “kapitalci” su toliko jaki da posle Zvezde mogu otići samo u neku od bivših zemalja SSSR-a, Indiju, Bangladeš, Pakistan ili Vijetnam! Kina ili Južna Koreja su nemoguća misija za njih!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter