8
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

FS SRBIJE MENJA PRAVILA: U Srbiji kao u Kini, šta će reći Zvezda i Partizan…

Objavljeno: 04.07.19 u 18:46

Na sednici Izvršng odbora FS Srbije nije se samo pričalo o novom selektrou Ljubiši Tumbakoviću, već i o novim pravilima u Superligi Srbije.

Srpsko elitno takmičenje ima novo pravilo. Ono glasi da će ubuduće svi timovi mečeve Superlige Srbije morati da počnu sa minimum dva igrača mlađa od 21 godine. Pošto pravilo počinje da važi tek od sezone 2020/2021, to znači da će od Crvene zvezde preko Partizana svi morati da imaju u startnih 11 bar dva momka rođena posle 1. januara 1999. godine.

Isto pravilo biće na snazi i u Prvoj ligi Srbije, ali već od ove sezone (2019/20), što bi moglo da posluži i kao pilot projekat FSS. Odluke je potpisao prvi čovek srpskog fudbala Slaviša Kokeza.

S obzirom na to da bi klubovi mogli da počnu utakmicu sa „bonus igračima“, kako se nazivaju u odluci Izvršnog odbora, i da ih potom odmah izvedu iz igre, što se često dešava u Kini, FSS je odmah uveo i dodatno pravilo:

– Ukoliko se za vreme prvog poluvremena utakmice vrši zamena igrača uzrasta do 21 godine, a nakon njegovog izlaska iz igre u toj ekipi ne ostane obavezan broj igrača uzrasta do 21 godinu, umesto njega u igru može ući samo igrač uzrasta do 21 godine.

Kinezi su imali ovo pravilo, ali su treneri već na početku utakmica menjali mlade igrače. Sada je to pravilo promenjeno da dva igrača do 21 godine moraju da završe meč, te ih šefovi stručnog štaba ubacuju tek poslednjih pet minuta.

Sa druge strane se čini da u Srbiji to problem neće biti, jer je prosek godina naših ekipa skoro 21 godinu. Najveći problem će svakako imati Crvena zvezda i Partizan. Naravno, ostalo je da se vidi hoće li ovo pravilo zaživeti za godinu dana.

Podsetimo, srpski fudbal već ima pravilo po kom u startnih 11 ne sme biti više od četiri stranca.

0
0

8 Komentara

  1. Budale, ti nekom da diktira ko će ti igrati, a fudbal u svijetu je postao jedna velika mašinerija novca. Ograničiti ste strance ok a nekom odredjivati ko će da igra gluposti. To pravilo postoji u ligi petice da sigurno, pa se čudimo što veliki klubovi žele svoje takmičenje. U Evropi isto nam igraju četiri stranca maksimum ili može koliko hoćeš.

    0
    0
    Odgovori
    • Komedija je kad afro-fanatici koji vode Zvezdu dovode “kapitalce” iz afričkih savana čiji je učinak na nivou punjene paprike (što je pokazala i grupna faza LŠ) a svoje mlade igrače šalje u Grafičar, odnosno u zaborav! Ovo je poraz za afro fanatike iz Zvezde, ali ovo je pobeda fudbala u Srbiji! Mi smo ipak razvojna liga!

      0
      0
      Odgovori
      • Vi ste poznati kao razvojni tim, al kome ste vi bitni. Samo bi voleo da mi objasniš otkad su to 3 boda u Ligi Šampiona za dve sezone veća, od 4 u jednoj? Napuni nas šampion Evrope na Rajku, da mu još zuji u ušima! Nivo vašeg blamiranje poslednjih meseci je na vrhunskom nivou

        0
        0
        Odgovori
        • Iako navijaš za onaj tim u nekrofilskim dresovima u pravu si, kad je u pitanju Zvezda! SLS jeste razvojna liga samo što Zvezda tu štrči zbog politike koju sprovode afro-fanatici proganjajući svoju fudbalsku školu! Njima fudbalska škola Zvezde služi samo za međusobno potkusurivanje, prodajući talente bud zašto! Ali, sve u životu ima vek trajanja pa će i oni trajati dok na sceni bude poznati Supermen iz Feketića. To je njihova uzročno posledična veza!

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter