0
Domaći fudbal

(NE)USPELA PROVERA: Partizan ubedljiv protiv Beltinaca, kiša i nova povreda zadali glavobolju (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.19 u 19:51

‘Parni valjak’ je u prvoj utakmici na pripremama u Sloveniji bio bolji od slovenačkog drugoligaša ND Beltinaca rezultatom 6:0 (2:0).

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja – Stefan Smuđa)

Imao je Savo Milošević nameru da u prvoj utakmici na Pohorju isproba određene zamisli i podeli minutažu svim igračima i tako odrade još jedan dobar ‘trening’, ali je nevreme pokvarilo tu nameru, makar u prvom poluvremenu.

Crno-beli su na teren izašli sa dosta mladim timom, uz nekoliko novajlija, a istakli su se po desnoj strani Lutovac i Pešukić.

U 13. minutu Đorđe Ivanović je prvi put ugrozio gol Slovenaca, kada je na drugoj stativi zahvatio loptu glavom, ali je za malo ostao kratak. Slično je bilo i u 17. minutu, ali na drugoj stativi je zakasnio Vujačić.

Tri minuta kasnije počelo je veliko nevreme, ali se otprilike u istom momentu prvi put zatresla mreža Beltinaca. Centarsut sa desne strane je poslao Lazar Pavlović, pravo na glavu Đoleta Ivanovića koji je sa četiri metara rutinski doveo crno-bele u vođstvo.

U 26. minutu već je bila duplirana prednost. Korner sa desne strane je izveo Filip Stevanović, a visoko je skočio Dominik Dinga i majstorski pogodio za 2:0.

Jak pljusak praćen grmljavinom omeo je igrače da prikažu više malobrojnim gledaocima, a u drugom delu je teren u velikoj meri bio natopljen i na pojedinim delovima nije moglo da se igra.

Ipak, oni iskusniji igrači, predviđeni da nose igru Partizana u novoj sezoni, bili su efikasniji.

Prvo je u 53. minutu, Strahinja Pavlović zbog vode na terenu vratio nezgodno loptu Stevanović, koji ju je promašio, ali je imao sreće da ona ode pored gola u korner.

Partizan je u 60. minutu poveo sa 3:0. Ožegović je probio po levoj strani i asistirao mladom Lakčeviću, a on je loptu lako sproveo u mrežu.

Već posle šest minuta Ožegović je dobio nagradu za svoj trud. Odapeo je snažno sa ivice kaznenog prostora i postigao veoma lep gol od stative, koji je golman je samo pogledom ispratio.

Beltinci su u 69. minutu imali svoju najbolju šansu na meču. Posle prekršaja Strahinje Pavlovića, Borut je odlično šutirao, ali je Stevanović dobro reagovao i izvadio loptu iz rašlji.

Dva minuta kasnije desio se peh za Partizan. Mladi Lakčević, koji je danas igrao sjajno, povredio je primicač i nije mogao da nastavi. Zbog toga je Partizan do kraja utakmice igrao sa desetoricom na terenu.

Nakon toga je tempo utakmice malo opao, ali je Partizan uspeo da postigne još jedan gol. U 83. minutu Zoran Tošić je centrirao iz kornera, a u strelce se upisao i Svetozar Marković. U poslednjem minutu Miletić je prošao i bio je oboren, a sudija je pokazao na ‘belu tačku’. Penal je izveo Ožegović i postavio je konačan rezultat, jer je sudija odmah posle toga odsvirao kraj utakmice.

‘Parni valjak’ će sledeći pripremni meč igrati u subotu, a rival će biti Olimpija u Ljubljani, na stadionu ‘Stožice’.

Partizan – Beltinci 6:0 (2:0)
(Ivanović 20, Dinga 26, Lakčević 60, Ožegović 66, Marković 83, Ožegović 90)

Igralište u mestu Ruše
Glavni sudija: Nejc Gergič;
pomoćnici Aljaž Holcman, Elmedin Dedić.

PARTIZAN:
Prvo poluvreme: Popović, Pešukic, Dinga, Vujačić, Šehović, Smiljanić, Milosavljević, Lutovac, L. Pavlović, F. Stevanović, Ivanović.
Drugo poluvreme: N. Stevanović, Miletić, Dinga (od 60. Marković), S. Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Tošić, Suma, Lakčević, Ožegović.

BELTINCI: Zver, Hartman, Hočevar, Mavčec, Apatič, Verstovšek, Raduka, Zorman, Kristl, Koprivica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter