0
Domaći fudbal

KADA ŽIVOT PIŠE ROMANE: Penzionisao se nakon povrede u 21 godini, Borusija ga nije zaboravila, čeka ga novi posao (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.19 u 09:12

Priča Daria Skuderija zvuči poput filmske. Ovaj mladi fudbaler iako je tek napunio 21 godinu mora u penziju.

Fudbaler Borusije iz Dortmunda važio je za budućnost kluba, onda je pre tri godine zadobio tešku povredu. Tada se pokazalo da život piše romane, te da ne bude uvek onako kako smo isplanirali u životu. Ipak, iz svake loše i nepredviđene situacije možemo da izađemo kao pobednici, a najbolji dokaz za to je upravo Dario Skuderi. Kada mu je život zadao udarac, nije ostao na zemlji, već je ponovo na nogama i nastavlja napred.

U utakmici Lige šampiona za mlade između Borusije i Legije iz Varšave Skuderi je doživeo stravičan prelom noge i kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu,a već tada su mnogi doneli zaključak da mu je karijera gotova. Upozoravamo vas da klip ne gledaju osobe sa slabim srcem… 

Operisao ga je profesor Majkl Strobel. Njegovu povredu tada je okarakterisao kao najgorom mogućom istakavši da je njegova fudbalska karijera okončana.

Nakon dugog oporavka, devet operacija i 700 dana van terena Skuderi je u avgustu pokušao da se vrati na teren, ali je brzo shvatio da to nije nešto što će potrajati i odlučio se za oproštaj igračke karijere, a u klubu ga čeka novi posao.

– Nije bila lagana odluka. Igrati fudbal bio je moj san i dao sam sve od sebe da ga ostvarim. Borio sam se, imao sam ponuda da nastavim igračku karijeru… Borusija je moja porodica i radujem se što ću u klubu raditi nešto novo – poručio je Skuderi.

Tokom oporavka od teške povrede Borusija je plaćala sve troškove njegovog oporavka, ali i školovanja na fakultetu za sportski menadžment, a mladog italijana uskoro bi mogla da očekuje nova funkcija u klubu. E, tako to radi ozbiljan klub.

Foto: Tviter 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Zapratite najjaču sportsku stranicu na Instagramu, hvala na poverenju! 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter