0
Fudbal

KUP NACIJA: Senegalu dva penala i igrač više, Alžirci rutinski do pobede i prvog mesta!

Objavljeno: 01.07.19 u 23:35

Utakmice C grupe Kupa nacija Afrike u potpunosti su opravdale epitet derbija, a navijači nisu ostali ravnodušni.
Oni koji su došli da isprate dobar fudbal, imali su šta da vide. U oba meča goleade i opravdane uloge favorita. Senegal je za prolaz dalje imao dva penala i igrača više u završnici, dok je Alžir svoj meč rešio u 12 minuta. 

Kenija – Senegal 0:3

U veoma uzbudljivom meču dva direktna konkurenata za drugu poziciju bolje se snašao Senegal. Kenija će nastavak takmičenja tražiti kao jedna od najbolje plasiranih ekipa sa treće pozicije. Musa Mohamed je u 28. minutu povukao igrača Senegala u šesnaestercu, Sadio Mane je izveo penal, poslao je loptu u donji levi ugao, Patrik Musotsi Matasi odlično je reagovao i ‘skinuo’ mu loptu. Nastavili su Senegalci da napadaju, ali su do gola čekali sve do 63. minuta. Ismaila Sar je stvorio prostor za udarac i plasirao je loptu pod prečku za 0:1. Već u 71. minutu Mane se iskupio za promašen penal povisivši na 0:2. Kenija je u nastavku zbog dva žuta kartona ostala bez Filemona Otiena, a u 78. minutu drugi pokušaj sa bele tačke Manea bio je uspešan.

Tanzanija – Alžir 0:3

Alžirci su u meč ušli kao prvoplasirani, sa ulogom apsolutnog favorita, a u 12 minuta uspeli su u potpunosti da opravdaju očekivanja javnosti i navijača. Alžir je imao nekoliko šansi ali nijedna nije ugrozila gol Tanzanije sve do 34. minuta. Islam Slimani je ušao u odličnu priliku prelepo plasiranom loptom uz desnu stativu doneo je prednost nominalnim gostima. Več pet minuta kasnije nova prilika, iskoristio ju je Adam Ounas. Ispratio je centaršut i bio najviši u skoku za 0:2. Strelac prvog pogotka Slimani odlično je proigrao Ounasa za njegov drugi gol i konačnih 0:3.

Grupa C

Kenija – Senegal 0:3 (0:0)
(Sar 63, Mane 71, 78 pen)

Tanzanija – Alžir 3:0 (3:0)
( Slimani 34, Ounas 39, 45+1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter