0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Urugvaju pol pozicija u ‘C’ grupi, Brazil i Argentina možda već u polufinalu (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.19 u 09:15

Završena je grupna faza takmičenja na Kopa Amerika u Brazilu, poznati su svi učesnici četvrtfinala ovog prestižnog takmičenja.

Utakmicama ‘C’ grupe završeno je takmičenje u grupnoj fazi Kopa Amerika, a u derbiju večeri Urugvaj je u borbi za prvo mesto u grupi savldao Čile 1:0 (0:0).

Nije meč na ‘Marakani’ u Rio de Žaneiru bio lep za oko, a čini da je Urugvaj zasluženo slavio. Četa Oskara Tabareza je imala veći broj šansi, ali je Čile mogao prvi do vođstva. U 11. minutu Aranguiz se našao u dobroj šansi, ali je dva puta Muslera sjajno intervenisao. Urugvaj je prvu šansu imao u 19. minutu kada je Araskaeta šutirao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena videli smo još dve šanse za Urugvaj. Prvo se u 22. minutu Suarez našao u dobroj poziciji, ali je njegov pokušaj izblokiran. U 43. minutu je defanzivac Kaseres pokušao, ali je lopta otišla pored desne stative.

Drugo poluvreme otvorila je potencijalna prilika za penal Čilea, ali sudija Klaus iz Brazila nije pokazao na ‘belu tačku’. Urugvaj je do pobede stigao u 82. minutu kada je Rodrigez lepo centrirao, a Kavani samo trznuo glavom za – 1:0 i prvo mesto u grupi.

U drugom meču ‘C’ grupe Ekvador i Japan su igrali nerešeno 1:1. Pobednik ovog meča mogao je u četvrtfinale, ali… Japan je poveo u 15. minutu golom Nakajime. U 35. minutu Delgado je poravnao na 1:1. Do kraja utakmice Ekvador je imao nekoliko šansi preko Valensije, Japanu je u nadoknadi vremena poništen gol posle pregledanog snimka, te posle konačnih 1:1 radovao se Paragvaj koji je sa dva boda kao jedna od dve najbolje trećeplaisrane ekipe izborio četvrtfinale.

Poznati su i parovi četvrtfinala Kopa Amerika, prvi će na teren domaćin Brazil baš protiv Paragvaja. Argentina igra protiv Venecuele, i ako ‘karioke’ i ‘gaučosi’ prođu dalje gledaćemo ih u polufinalu.

Treći par četvrtfinala je Kolumbija i Čile, a oni u polufinalu idu na boljeg iz dvoboja Urugvaja i Perua.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter