1
Domaći fudbal

Fudbaleri Danske pobedili su Srbiju 2:0 u poslednjem meču grupe B na evropskom prvenstvu do 21 godine.

EURO U-21: Remi Austrije i Nemaca! Srbija došla bez poraza na Euro, sa njega otišla bez pobede!

Objavljeno: 23.06.19 u 22:52

Fudbaleri Danske pobedili su Srbiju 2:0 u poslednjem meču grupe B na evropskom prvenstvu do 21 godine.

U pozorišnoj atmosferi kako i dolikuje prikazanoj igri Srbije, naši reprezentativci porazom su se oprostili od prvenstva Evrope. Iako su na turnir došli kao veliki favorit, bez pobede su se vratili kući. Danas nas je i Danska nadigrala i slavila sa 2:0. Da ne grešimo dušu, Srbija je večeras na trenutke i zaličila na tim, ali to nije bilo dovoljno da se obezbedi bar počasna pobeda na prvenstvu evrope. 

Drejer je otvorio meč prilikom za Dance u devetom minutu. Pet minuta kasnije još jednom su Danci pretili preko Brun Larsena, njegov udarac završio je preko gola. Srbija je napala u 20. minutu Lukić je povukao kontru, pronašao Radonjića, on je pokušao centaršutom da uposli Šaponjića, a fudbaler Benfike nije najbolje zahvatio loptu. Minut kasnije Brun Larsen je krunisao dobru igru domaćeg sastava i doneo zasluženu prednost Dancima. U nastavku je Radonjić još jednom pokušao, ali nije bio precizan. Dugo i bez ikakvih problema gradili su Danci akciju sa svoje polovine, na kraju su se ušetali u šesnaesterac, Brun Larsen je driblingom izbacio Mašovića, spremio se na udarac desetak metara ali je u tom trenutku naš golman Rosić je već „leteo“ ka lopti i sprečio 2;0 u poslednjoj akciji pre pauze. Na kraju poluvremena 1:0 za Dance.

Nije dobro počelo ni drugo poluvreme. Nakon kornera u 51. minutu lopta je dva puta odskočila u petercu Srbije, Pokušali su naši defanzivci da reaguju, a na kraju je upisan gol Rasmunsena. Činilo se da će u 57. minutu još jednom biti savladan Rosić. Uleteo je Dancima u noge u pokušaju da odbrani gol, Magnus Koford Andersen je pao preko našeg golmana. Bugarski sudija je zatražio pomoć kolega iz VAR sobe tom prilikom, čekao njihovu procenu cele situacije, na kraju uz zvižduke publike otrčao do ekrana i sam se uverio da je Andersenova pozicija između Bilinga, Rosića i našeg gola bila ofsajd pozicija. Šaponjić je u završnici ušao u izglednu šansu, ali je sudija svirao ofsajd. U završnici je Srbija ušla sa inicijativom. Imao je pet minuta pre kraja Adžić izglednu priliku ali je pogodio prečku. Na kraju ipak 2:0. U zaustavnom vremenu još jednom je Račić zapretio, neuspešno, Nisen je sa druge strane imao izglednu priliku, ali nije ugrozio gol Rosića. 

SRBIJA – DANSKA 2:0
( Brun Larsen 21, Rasmunsen 51)

Stadion: Trst. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija)

Srbija: Rosić – Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac – Ranđelović, Račić, Lukić, Radonjić – Zlatanović, Šaponjić. (Adžić, Joveljić)

Danska: Iversen – Kristensen, Sorensen, Rasmusen, Mele – Kofod Andersen, Nelson, Biling – Olsen, Drejer, Brun Larsen. (Skov Olsen, Drejer, Vind)

Austrija – Nemačka 1:1

U drugom meču grupe sastali su se Austrija i Nemačka. Obe ekipe prošle su u dalji tok takmičenja i nisu želeli ni jedni ni drugi da preterano rizikuju pred polufinale. Poveli su Nemci preko Žan Luke Valdšmita. Tah ga je odlično uposlio, a Valdšmit je vrhunski raspalio sa velike udaljenosti za 0:1. Nije dugo trajala radost Nemaca, jer je u 22. minutu nakon var asistencije Andris Treimanis dosudio penal za Austriju. Siguran izvođač bio je Kevin Danso. Poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu za 1:1. Saša Kalajdžić je imao nekoliko prilika ali je Nemačka odbrana odlično bila postavljena.

Austrija – Nemačka 1:1 (1:1)
(Danso 24 – Valdšmit 14)

Austrija: Šlager, Uliman, Poš, Danso, Friedl, Ljubičić, Leinhart, Balić, Šlager, Horvat, Kalajdžić. (Ljubičić, Kalajdžić)

Nemačka: Nubel, Henriks, Mabgart, Tah, Klosterman, Egešten, Oztunali, Daud, Neuhas, Valdšmit, Rihter (Amiri, Serdar)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. ..jbg. ‘dobro’ smo i prosli tj. GORE MOZE, posto nam vezSa ‘vode’ Crveni poklonici an**alnog botokkksa ..?! .!. XXAAXXAA .!. EtoEtoooo, „ganizacija Srb. „RADI PUNN GASSS“..!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter