3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VULIĆ OTKRIVA: Ko je fudbaler ‘broj jedan’, o bratskoj vezi sa Marinom….

Objavljeno: 20.06.19 u 16:59

Moja minutaža je bila ograničena prošle sezone zbog povrede, a sada je novo dokazivanje u žestokoj konkurenciji i dosta mi pomažu saveti Marina, poručio je talentovani vezista.

Od specijalnog izveštača iz Vindišgarstena: Mirko Marković

Nema dileme da je Miloš Vulić lucidan igrač koji dobro barata sa loptom i da je ‘desetka’ koja pleni pojavom i znanjem. Uzela je Crvena zvezda od Napretka biser, a ‘brušenje’ ide sporije zbog raznih prepreka i za sve je kriva povreda zbog koje zimus nije odradio pripreme. Šest meseci kasnije deluje da je Kruševljanin pun samopouzdanja. Čeka novu sezonu punu izazova i otkriva za HotSport zbog čega nije hteo u Evropu, planovima, pritisku nošenja dresa velikog kluba, drugarstvu na prvu loptu sa novim kapitenom Markom Marinom….

– Mislim da je iza mene jedan od težih perioda u karijeri. Guram napred još jače svestan zahteva Zvezde i šta donosi svaki trening i pogotovo utakmice. Nosiš sa sobom odgovornost kao deo giganta, a posle šest meseci sada je pesma, uspon će doći samo da nema pehova – kaže Vulić.

Prilikom dolaska na raskrsnicu i povlačenje poteza vezista je poslušao srce.

Imao sam finansijski značajno jače ponude iz Rusije, Turske i Švajcarske. Seo sam i razmislio, saslušao savete najbližih i kockice su nam se poklopile. Pravac za beograd, a isto mi je rekao Marko Mišković. Presekao sam da sačeka da sačeka Evropa i nema kajanja – ističe Vulić.

Ponekad sve ne ide tako glatko.

– Život je borba kao i naš posao na terenu. Usledio je peh i povreda, prinudan odmor i preskočene pripreme zimus. Onda pokušavaš da stigneš saigrače, ali bez kontrolnih mečeva nema dobrog tajminga. Moja minutaža bila je ograničena i nekako sam izgurao – poručuje zvezdin fudbaler.

U žestokoj konkurenciji nije lako naći „mesto pod suncem“.

Nema tu rivalstva već moraš da daješ poslednji atom snage. Neću na pozajmicu pošto sam se popeo visoko, već hoću da svaku pruženu priliku iskoristim dobrim nastupom, nekom asistencijom i golom. Moj zadatak je da budem kreativan kao jedan šraf u mašineriji koja sanja plasman u Ligu šampiona – rekao je Miloš Vulić.

Biće trka na tri koloseka i više mečeva za potvrdu potencijala.

Krećemo od evropske scene, gde smo favoriti protiv Suduve. Kada njih prođemo onda ćemo misliti na Helsinki. Oprezni jesmo i bićemo spremni, takmičarski raspoloženi pošto su mi kolege pričale da je divan osećaj igrati velike utakmice – kaže talentovani fudbaler.

Zbog kruševačke veze cimer Vulića je Vukanović sa kojim je igrao pod Bagdalom, a od jednog asa je mnogo naucio.

– Prvo želim da istaknem trenere Neška Milovanovića i Milorada Kosanovića. Od dolaska sam uspostavio ‘bratsku vezu’ sa Markom Marinom. Od njega dobijam uvek bitan savet na terenu i izvan, tako da je lepo imati takvog momka za prijatelja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Na kraju Vulić ima i svog idola od kog ‘voli da uči’.

Ronaldo je za mene broj jedan, a volim da igram kao Inijesta. Imamo slične uloge i uživam gledajući Mančester Siti i sviđa mi mse filozofija Gvardiole. Sa Zvezdom želim nove trofeje i primarna je dupla kruna pored Evrope – Poručio je Vulič.

0
0

3 Komentara

  1. Ne mogu zamisliti kakav je to Millojević stručnjak kada celo proleće nije pružio šanse jednom pravom biseru na sredini terena Vuliću i prvom strelcu jesenjeg dela šampionata Vukanoviću, super brzom i prodornom fudbaleru, kojemu je upropastio deo karijere onemogućavajući ga da bude prvi strelac lige! Što je igrač više preplanuo na suncu to je bolji igrač, eto to je filozofija afrofanatika Milojevića a LŠ nam je svima pokazala koliko su afrički “kapitalci” neupotrebljivi za ozbiljan evropski fudbal a Milojević će ponovo sa afričkim “kapitalcima” da napadne Evropu! “Ne čine život teškim usponi i padovi. Teškim ga čine budale!” (jevrejska poslovica).

    0
    0
    Odgovori
  2. Ti si Vuliuću odličan tehničar kreativac ali džaba ti je sve to kada to ne ume da valorizuje Milojević! On jednostavno ne veruje u tebe, jer da veruje u tebe on bi ti dao šansu u toku proleća i ne bi sada dovodio izvesnog Kanjasa, isluženu ragu španskog fudbala. Ti si u godinama kada treba da igraš a opet ćeš biti rezerva, jer Milojević jednostavnbo ne zna da oceni vrednost igrača! Ali, nemoj da se predješ jer Milojević će biti tu još veoma kratko vreme, samo do kraja kvalifikacija i tvojim mukama će doći kraj, jer tada će Marakana da reaguje kao i u slučaju Grofa!

    0
    0
    Odgovori
    • И онда поставимо тебе за тренера да нас Бог погледа (с обзиром да си квалитетнији и већи стручњак од Милојевића минимум би био 1/4 финале ЛШ).

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter