Moja minutaža je bila ograničena prošle sezone zbog povrede, a sada je novo dokazivanje u žestokoj konkurenciji i dosta mi pomažu saveti Marina, poručio je talentovani vezista.

Od specijalnog izveštača iz Vindišgarstena: Mirko Marković


Nema dileme da je Miloš Vulić lucidan igrač koji dobro barata sa loptom i da je ‘desetka’ koja pleni pojavom i znanjem. Uzela je Crvena zvezda od Napretka biser, a ‘brušenje’ ide sporije zbog raznih prepreka i za sve je kriva povreda zbog koje zimus nije odradio pripreme. Šest meseci kasnije deluje da je Kruševljanin pun samopouzdanja. Čeka novu sezonu punu izazova i otkriva za HotSport zbog čega nije hteo u Evropu, planovima, pritisku nošenja dresa velikog kluba, drugarstvu na prvu loptu sa novim kapitenom Markom Marinom….

– Mislim da je iza mene jedan od težih perioda u karijeri. Guram napred još jače svestan zahteva Zvezde i šta donosi svaki trening i pogotovo utakmice. Nosiš sa sobom odgovornost kao deo giganta, a posle šest meseci sada je pesma, uspon će doći samo da nema pehova – kaže Vulić.

Prilikom dolaska na raskrsnicu i povlačenje poteza vezista je poslušao srce.

Imao sam finansijski značajno jače ponude iz Rusije, Turske i Švajcarske. Seo sam i razmislio, saslušao savete najbližih i kockice su nam se poklopile. Pravac za beograd, a isto mi je rekao Marko Mišković. Presekao sam da sačeka da sačeka Evropa i nema kajanja – ističe Vulić.

Ponekad sve ne ide tako glatko.

– Život je borba kao i naš posao na terenu. Usledio je peh i povreda, prinudan odmor i preskočene pripreme zimus. Onda pokušavaš da stigneš saigrače, ali bez kontrolnih mečeva nema dobrog tajminga. Moja minutaža bila je ograničena i nekako sam izgurao – poručuje zvezdin fudbaler.

U žestokoj konkurenciji nije lako naći “mesto pod suncem”.

Nema tu rivalstva već moraš da daješ poslednji atom snage. Neću na pozajmicu pošto sam se popeo visoko, već hoću da svaku pruženu priliku iskoristim dobrim nastupom, nekom asistencijom i golom. Moj zadatak je da budem kreativan kao jedan šraf u mašineriji koja sanja plasman u Ligu šampiona – rekao je Miloš Vulić.

Biće trka na tri koloseka i više mečeva za potvrdu potencijala.

Krećemo od evropske scene, gde smo favoriti protiv Suduve. Kada njih prođemo onda ćemo misliti na Helsinki. Oprezni jesmo i bićemo spremni, takmičarski raspoloženi pošto su mi kolege pričale da je divan osećaj igrati velike utakmice – kaže talentovani fudbaler.

Zbog kruševačke veze cimer Vulića je Vukanović sa kojim je igrao pod Bagdalom, a od jednog asa je mnogo naucio.

– Prvo želim da istaknem trenere Neška Milovanovića i Milorada Kosanovića. Od dolaska sam uspostavio ‘bratsku vezu’ sa Markom Marinom. Od njega dobijam uvek bitan savet na terenu i izvan, tako da je lepo imati takvog momka za prijatelja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Na kraju Vulić ima i svog idola od kog ‘voli da uči’.

Ronaldo je za mene broj jedan, a volim da igram kao Inijesta. Imamo slične uloge i uživam gledajući Mančester Siti i sviđa mi mse filozofija Gvardiole. Sa Zvezdom želim nove trofeje i primarna je dupla kruna pored Evrope – Poručio je Vulič.