4
Domaći fudbal

DRAGIŠA BINIĆ ODGOVORIO SAVIĆEVIĆU: Dejo, ne deli Srbe!

Objavljeno: 17.06.19 u 13:25

Bivši saigrač Dejana Savićevića, Dragiša Binić odgovorio je danas Dejanu Savićeviću na optužbe da ‘Delije’ stoje iza odluke da Filip Stojković i Mirko Ivanić ne igraju za Crnu Goru protiv takozvanog Kosova.

Dejan Savićević je optužio Zvezdana Terzića i ‘Delije’ da su produžena ruka države i tajnih službi, a ekspresan odgovor stigao je iz Beograda. Generalni direktor Crvene zvezde je demantovao legendarnog ‘Genija’, dok su mu ‘Delije’ poslale poruku tokom derbija sa Partizanom. Sada se u polemiku uključio Dragiša Binić, saigrač Dejana Savićevića iz zlatne generacije Crvene zvezde.

– Dosta nam je mešanja politike u sport. Dokle više da pokušavaju da nas zavađaju. Dejo je moj prijatelj. On brani stavove svoje države. On tamo živi. Ja se sa njim ne slažem i smatram da ne treba više da deli nas Srbe. Iste polemike imali smo i kada smo bili saigrači. Samo mu to tada nisam dozvoljavao. Nigde, u svlačionici, na javnom mestu, u diskoteci. Jasno je šta bi bilo tad. Mi više ne bismo bili saigrači da je tako nešto uradio. Prihvatam ga kao druga i kao saigrača i ponavljam: Dejo, ne treba da delimo srpski narod – rekao je Dragiša Binić za ‘Srpski Telegraf’.

On je dodao da je politika previše uplela prste u sport.

– Ali, i mi kao država moramo da pokažemo neku reakciju. A ne da se sve pretvara u dnevno-političke teme koje pogoduju pojedincima i njihovim interesima. Crna Gora se od nas odvojila, ima deceniju i po. Ne ulazimo u to da li je to ispravno ili ne. Mi se prema njima ponašamo kao da smo i dalje u zajednici. Koliko njihovih studenata živi po našim domovima u Beogradu dok deca iz Šumadije plaćaju privatno smeštaj? To je samo jedan od primera. Zašto ih onda ne tretiramo kao ostale strance? – upitao se Dragiša…

0
0

4 Komentara

  1. Dejan jeste igrao za Zvezdu, osim njega u Zvezdi su igrali Prosinečki, Najdovski, Šabanadžović, Pančev, Belodedić a da nisu bili iz Srbije… Svi oni su i danas u srcima Zvezdaša, A Dejan? Ne znam…

    0
    0
    Odgovori
  2. Dragiša nisi u pravu u onom dijelu gdje kažeš “koliko njihovih studenata živi po našim domovima u Beogradu, dok deca iz Šumadije..,”. Vjeruj da u Beogradu odlaze samo srpska djeca iz C. Gore! Znaš li zašto ne dolaze etnički Crnogforci u Beograd? Zato, što oni mrze sve srpsko pa i samu pomisao na Beograd i Srbiju! Ti to ne možeš da shvatiš jer ne živiš u C.Gori! Ostalo se slažem sa tobom!

    0
    0
    Odgovori
  3. Interesantno je kako oni koji se najvise busaju u grudi srpstvom,rodoljubljem su prvi u redu za veleizdaju…pocev od prvorodjenog pa do te tribine severne koju novinari kvazi prave kap nesto mitolosko a obican sljam i najveci olos srpskog drustva..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter