Otkrio je to supertalentovani štoper Holandije Matijs De Liht.

Portugalija je sinoć savladala Holandiju (1:0) u finalu prvog izdanja Lige nacija, što je još jedan u nizu trofeja koji je podigao Kristijano Ronaldo.


Najbolji igrač Juventusa proslavio je uspeh, a onda brže-bolje krenuo u napad na mladog defanzivca Ajaksa, koji iza sebe ima sezonu iz snova i na meti je najvećih evropskih klubova.

– Ronaldo je tražio da dođem u Torino. Bio sam iznenađen njegovim zahtevom, zbog čega sam se nasmejao, ali ništa nisam rekao. U trenutku ga nisam razumeo njegov zahtev. Kada je ovoliko malo prošlo od finala koje ste izgubili onda ste razočarani i ne bavite se tim razmišljanjima  rekao je posle meča Matijs De Liht.

Ronaldo nije uspeo da osvoji Ligu šampiona sa Juventusom, a krivac je upravo De Liht koji je postigao majstorski gol za Ajaks u revanšu u Torinu, kojim je odveo ‘kopljanike’ u polufinale.

– Sada odlazim na odmor. Odlazim da razmišljam o tome šta je najbolje za mene, posle čega ću doneti odluku. Za mladog defanzivca je najvažnije da igra, to je jedina stvar u koju sam potpuno siguran – poručio je De Liht.