0
Evropske lige

Portugal's midfielder Danilo celebrates after scoring a goal during the UEFA EURO 2020 group B qualifying football match Portugal vs Serbia, at the Luz Stadium in Lisbon, Portugal, on March 25, 2019. (photo by: Starsportphoto.com©)

LIGA NACIJA: Portugalija vlada Evropom, minimalac dovoljan za pehar

Objavljeno: 09.06.19 u 22:49

Premijerno izdanje Lige Nacija pripada Portugalu koji je još jednom potvrdio dominaciju u Evropi.

Portugalija je osvojila premijerno izdanje Lige nacija, slavili su u velikom finalu protiv Holandije ‘minimalcem’ na stadionu „Dragao“ 1:0 (0:0).

Prva ozbiljnija prilika koja je razbudila navijače viđena je u 29. minutu kada je Udarac Fontea zaustavio golman gostiju Silesen. Do kraja poluvremena nismo videli ozbiljnije šanse. Iako su Holanđani imali inicijativu na terenu, opasniji je bio Portugal.

Petnaest minuta trebalo je u nastavku igre aktuelnom šampionu Evrope da dođe do prednosti i ispostaviće se konačnog rezultata. Akcija Guedeša i Bernarda Silve, fudbaler Sitija je progirao napadača Valensije, koji je sa ivice kaznenog prostora preciznim udarcem matirao Silesena za 1:0.

De Ron je u 79. minutu oprobao svoj udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola, da bi samo minut kasnije sjajni Bruno Fernandeš jako dobro šutirao iz velike udaljenosti, ali je Silesen bio na visini zadatka. Na kraju, zaslužena pobeda Portugalije.

Foto: Starsport 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter