Srbija je protiv Ukrajine zadobila najteži udarac u novijoj istoriji našeg nacionalnog tima. Selektor je nakon poraza od 5:0 preuzeo odgovornost.

Mladen Krstajić je nakon meča rekao da je večerašnji poraz od Ukrajine ‘šamar koji je za nauk‘.


– Jednostavno, nije funkcionisalo, žao mi je što smo u ovoj situaciji. Ipak, život ide dalje. Želja igrača je postojala, ali smo naišli na boljelg. Svu odgovornost preuzimam što se tiče igre i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo da pobedimo u narednom mreču. Taktički, ali i što se tiče trčanja, Ukrajina nas je nadvisila. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god da je teško, da spremimo igrače za sledeću utakmicu. Nije lako, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje. Ovo nam je šamar za nauk,  rekao je Krstajić nakon meča.

Srbija je doživela najteži poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ‘orlovi’ se trenutno nalaze na poslednjem mestu u grupi.

Kompletna ekipa je podbacila. Dva gola u kratkom periodu su odlučila utakmicu – dodao je Krstajić.

On je potom čestitao Ukrajini na pobedi.

– Mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice je bio rastrzan sa obe strane. Prvih 20-ak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane, ali taj gol prvi pa drugi ubrzo su nas poremetili da bismo na poluvremenu pokušali u drugom sistemu – rekao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će narednu utakmicu igrati u ponedeljak protiv Litvanije pred praznim tribinama u Beogradu.

FOTO: STARSPORT