0
Fudbal

ZDRAVKO MAMIĆ: Živ se neću pojaviti pred hrvatskim sudom

Objavljeno: 06.06.19 u 19:51

Nekadašnji čelnik Dinama iz Zagreba zapretio je hrvatskim i bosanskim vlastima.

Zdravko Mamić je optužen za izvalčenje novca iz Dinama, a uvođenjem nove poternice ne bi bilo prepreke za njegovo izručenje Hrvatskoj.

Hrvati po svaku cenu žele da Mamić pred organe reda izađe u njihovoj zemlji, uprkos dvojnom državljanstvu i tome što je već u BiH počeo predmet protiv njega. Sa druge strane, Mamić upozorava nadležne da ni po koju cenu neće biti izručen Hrvatskoj.

– Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao šta ću da napravim. Živ se neću pojaviti pred hrvatskim sudom. Neću sedeti ni u hrvatskom zatvoru, ali u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, biće ponovljen slučaj Praljak. Šta više hoćete od mene? rekao sam da ne bih živ otišao na hrvatski sud i to je to, rekao je Mamić za Indeks a zatim nastavio:

– Meni su sudije koje su sudile rekle da ću biti slobodan. Ja sam se sa njima družio, viđao, pio i znao sam da ću biti slobodan. Meni su čak moji advokati rekli da ću biti slobodan, a onda je na te iste sudije izvršen pritisak. Rečeno mi je da je celo sudijsko veće ucenjeno u Osijeku i nisam imao izbora, rekao je Mamić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter