1
Evropske lige

FOTO: Marca/Ilustracion

NAJSKUPLJI CENTARFOR U ISTORIJI REALA: Jović je jednog Ronalda ostavio iza sebe, drugog nije…

Objavljeno: 04.06.19 u 18:55

Real Madrid je ozvaničio transfer Luka Jovića za 60 miliona evra, čime je ‘srpski Falkao’ postao najskuplji centarfor ikada ‘kraljvskog kluba’.

Poslednji Srbin koji je stigao u Madrid bio je Perica Ognjenović. Ono što nije uspeo sjajni dribler iz Smedervske Palanke, pokušaće Luka Jović, da poput Predraga Mijatovića teroriše golmane na Pirinejima, ali i dalje… Na detetu Crvene zvezde biće veliko breme, jer na ‘Santjago Bernabeu’ stiže kao najskuplji centarfor u istoriji kluba.

Da, dobro ste pročitali! Real Madrid platio je 60 miliona evra Ajntrahtu, čime je Luka Jović postao najskuplji centarfor u istoriji kluba. Iza sebe ostavio je legendarnog Brazilca Luisa Nazarija da Limu Ronalda plaćenog oko 45 miliona evra, Karima Benzemu plaćenog 35 miliona evra i Moratu 30 miliona evra. Naravno, u poziciju centarfora, iako je i to ponekad igrao, ne ubrajamo Kristijana Ronalda.

Kada je reč o najskupljim pojačanjima Reala tu su svakako rekorder Geret Bejl koji je iz Totenhema stigao za 100 miliona evra, Kristijano Ronaldo za 94 miliona evra, a potom do Jovića slede vedete poput Zinedina Zidana (77,5 miliona evra), Džejms Rodrigez (75 miliona evra) i Kaka (67 miliona evra). Lepo društvo nego šta…

Naravno, po ovoj poslednjoj referenci Luka Jović bi uskoro mogao da padne mesto niže ako Real Madrid iz Čelsija dovede Edena Azara, a pominje se cifra od 100 do 120 miliona evra.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter