0
Evrokupovi

FOTO: aliveforfootball.com

UNAI EMERI: Jednom pobedom bismo ostvarili dva cilja

Objavljeno: 28.05.19 u 16:57

Ulog je veliki, trofej Lige Evrope i plasman u Ligu šampiona.

Sutra će se u prestonici Azerbejdžana igrati meč finala Lige Evrope između Čelsija i Arsenala od 21 čas.

Uoči te utakmice, Unai Emeri je govorio o svojoj ekipi pred meč sezone, ali i uslovima koji su ih sačekali u Bakuu.

– Imamo veliku šansu da sutra jednom pobedom ostvarimo dva cilja. Najvažnije je da osvojimo titulu jer je za Arsenal svaka titula važna. Želimo da uživamo u ovom momentu. Ako me pitate za startnu postavu – nemam odgovor za vas, znaću sutra. Što se tiče našeg golmana Petera Čeha, on je sjajan čovek, veliki profesionalac i želim da za njega uradim nešto veliko i važno. On zaslužuje da verujemo u njega. Cela njegova karijera govori nam kakav je džentlmen, rekao je Emeri, a zatim dodao:

– Želim da uradim nešto važno u ovom klubu, kao što je igranje za ovu titulu. Zasluženo smo ovde. Želimo da osvojimo titulu, igramo za to, ali igramo i za mesto u Ligi šampiona. Ali, pre svega želimo da uživamo. Takmičenje je svake godine sve bolje, neki vrhunski timovi su igrali u finalu prethodnih godina. Čelsi – Arsenal nadam se da to može nekada da bude i finale Lige šampiona, naša dva kluba imaju neke od najboljih igrača na svetu.

U prethodnim danima nastali su problemi u organizaciji dolaska navijača u Baku.

– Mi tu ne možemo ništa. Išao sam u Tbilisi u Gruziju da igram finale Superkupa. Oni imaju svoje razloge zašto biraju neke gradove. A mi, mi moramo da poštujemo te odluke. Voleo bih kada bi navijači mogli da dođu iz Londona u velikom broju, ali znam da je to teško. Znamo da ćemo sutra imati mnogo navijača u Engleskoj i širom sveta, ali i ovde u Azerbejdžanu. Mislim da će ovaj fenomenalni, veliki stadion sutra biti pun navijača Arsenala, Čelsija i fudbala uopšte. Voleo bih da su to sve naši navijači, ali oni znaju da ćemo igrati za njih i znamo da nas podržavaju i kod kuće, zaključio je Emeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter