Finansijski uslovi su potaman, a uskoro se čeka izjašnjavanje druge strane i početak pregovora u cilju da se sklopi angažman.

Pethodnih nekoliko dana vodi se “bitka” Crvene zvezde u Portugaliji da angažuje napadača Tomanea, a kako saznaje HotSport crveno-beli imaju posrednike preko kojih pokušavaju da sklope angažman. Nekoliko poteza je povučeno sa obe strane i ponuda šampiona Srbije je na stolu, a u prilog srpskoj ekipi ide činjenica da je golgeter Tondele izrazio želju da karijeru nastavi u Beogradu.


Zajedno sa menadžmentom načelno je prihvatio finansijski predlog Zvezde, kada je u pitanju njegova plata i bonusi, kao i da eventualna saradnja bude sklopljena na tri godine.

Tondela je izborila opstanak i Tomane je najzaslužniji za takav učinak, a već je godinu dana u kontaktima sa Zvezdom i prošlog leta cena obeštećenja je bila previsoka. Klauzula da je njegova sloboda dva miliona evra je deo “igre” pošto ima ugovor do juna 2020. godine. Ponude za njega postoje iz Turske, gde je već nastupao i Saudijske Arabije, ali za sada golgeter želi da ostane u Evropi tako da Zvezda ima šanse da pokuša da sklopi posao.
Eventualnim dolaskom Portugalca neće se bar do avgusta menjati status Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija, a očekuje se prodaja mladog Dejana Joveljića.

HotSport možete da pratite i na Instagramu – hvala na poverenju!