0
Evropske lige

FOTO: GETAFE

PRIMERA: Gol Maksimovića dovoljan Hetafeu za LE, Valensija u LŠ

Objavljeno: 18.05.19 u 18:33

Sezona u Španiji privodi se kraju. Utakmice 38. kola daće odgovore na mnoga pitanja oko putnika u Evropi. 

Valensija je sa tri pobede u isto toliko mečeva uspela da se popne na tabeli do četvrte pozicije koje će ih odvesti do Lige Šampiona. Hetafe je imao prednost nakon gola Maksimovića koja ih je vodila direktno u Ligu Evrope, ipak, moraće da se zadovolje kvalifikacijama.

Espanjol – Real Sosijedad 2:0

Gosti su imali prvu ozbiljniju šansu na meču Ander Muguruza je šutirao van šesnaesterca, ali je čuvar mreže Espanjola bio na visini zadatka i poslao je njegov udarac u korner. Iako je Espanjol poveo u 39. minutu gol im je poništen zbog ofsajda nakon pregledanog VAR snimka. Da Silva Vilijan Hose je imao priliku u 49. minutu izborio se za prostor, razapeo loptu u sredinu gola, a Dijego Lopez bio je odlično postavljen. Džeronimo Ruli je odlično intervenisao u 53. minutu nakon udarca Borhe Iglesijasa. Igrao se 58. minut Roberto Rosales je sa velike udaljenosti razapeo udarac, lopta je pogodila nekog od defanzivaca, a Ruli je mogao samo da je isprati pogledom. Sedam minuta kasnije Viktor Gomez je odličnom loptom pronašao Lei Vua, koji je izašao jedan na jedan sa golmanom gostiju za 2:0.

Hetafe – Viljareal 2:2

Hetafe je poveo u 13. minutu golom Franciska Portilja koji se odlično snašao nakon centaršuta. Dva minuta kasnije domaći su došli do nove prednosti, ali je nakon VAR intervencije Havijer Estrada poništio gol domaćeg tima. Minut pre odlaska na pauzu Ibora je iskoristio prekid i iz kornera nadvisio protivnike, te je glavom poravnao rezultat. Nemanja Maksimović je zatresao mrežu u 76. minutu nakon udarca glavom. Doneo je naš fudbaler novu prednost Hetafeu koja ih je vodila direktno u Ligu Evrope. Da se stvari dodatno zakomplikuju pobrinuo se Moreno u 87. minutu. Sorija je odbranio udarac Ibore, a na odbitak je natrčao Džerard Moreno, koji je poslao loptu u gol za 2:2.

Sevilja – Bilbao 2:0

Nakon nezanimljivog prvog poluvremena u samoj završnici monotoniju je razbbio Ben Jeder koji je golom u 44. minutu doneo prednost nakon što je natrčao na odbitak i postavio rezultat prvog poluvremena. Na drugi gol čekalo se do zaustavnog vremena drugog poluvremena. Ponovo je akter bio Ben Jeder, ali ovog puta kao asistent. Pronašao je Munira El Hadadija koji je imao lak posao da ubaci loptu u praznu mrežu.

Valjadolid – Valensija 0:2

Valensija se uz tri pobede u poslednja tri kola popela do četvrte pozicije na tabeli i ‘Slepe miševe’ naredne godine očekuje borba u Ligi Šampiona. Gosti su sigurno ušli u meč. Poveli su u 36. minutu golom Karlosa Solera. Izašao je Soler sam ispred golmana i šutem u levi ugao doneo je prednost gostima. Rodrigo je u 52. minutu na sličan način došao do šanse koju je realizovao za konačnih 0:2.

Primera 38. kolo

Subota:

Levante – Atletiko Madrid 2:2 (2:0)
(Kabako 6, Rodžer 36 – Rodrigo 68, Kamelo 79)

Espanjol – Real Sosijedad 2:0 (0:0)
(Rosales 58, Vu 65)

Hetafe – Viljareal 2:2 (1:1)
(Portiljo 13, Maksimović 76 – Ibora 44, Moreno 87)

Sevilja – Atletik Bilbao 2:0
(Ben Jeder 44, El Fadadi 90+4)

Valjadolid – Valensija 0:2 (0:1)
(Soler 36, Rodrigo 52)

20.45 Alaves – Đirona

20.45 Selta – Rajo Valjekano

20.45 Ueska -Leganes

Nedelja

12.00 Real Madrid – Betis

16.15 Eibar – Barselona

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: GETAFE

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter