0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VAŽNA STVAR: Radnički i Partizan ‘odlučuju’ od kog kola evropskih kvalifikacija će startovati!

Objavljeno: 13.05.19 u 10:10

Radnički i Partizan će u direktnom duelu rešiti to pitanje, mada će Partizan u ovoj situaciji imati znatno teži zadatak pred sobom.

Navikli smo prethodnih godina da srpski klubovi u kvalifikacije za Ligu Evrope ulaze iz prvog kola, ali će ove sezone osvajač Kupa Srbije početi od druge runde, budući da je Srbija na 25. mestu po koeficijentu na UEFA rang listi.

Za sada je gotovo izvesno da će u kvalifikacije za Ligu Evrope ići Radnički, Partizan i Čukarički (budući da je Mladost iz Lučana već prežaljena u polufinalu protiv Crvene zvezde zbog poraza od 4:1 u prvom meču), a ‘meraklije’ i ‘parni valjak’ će imati priliku da osvajanjem pehara u Kupu evropske kvalifikacije počnu od drugog kola.

Čak bi Radničkom bilo dovoljno i samo da uđe u finale, jer bi i u slučaju poraza u finalu preuzeo poziciju pobednika Kupa, kao drugoplasirani u Superligi Srbije.

Partizan ne bi imao tu privilegiju i morao bi da osvoji ovo takmičenje, čiji je trostruki uzastopni pobednik. Ima prednost iz prve utakmice od 1:0, a revanš na ‘Čairu’ igra se u sredu od 20 časova.

Ukoliko se desi čudo i Mladost eliminiše Crvenu zvezdu, a potom i osvoji Kup, išla bi u Evropu od drugog kola, a Radnički i Partizan ili Čukarički od prve runde.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter