0
Evrokupovi

LE: Ajntraht poveo preko Jovića, pa bio ‘na konopcima’, ali je ipak odoleo Čelsiju – sve je otvoreno pred revanš u Londonu (VIDEO)

Objavljeno: 02.05.19 u 22:53

Fudbaleri Ajntrahta i Čelsija remizirali su rezultatom 1:1 (1:1) u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope u Frankfurtu.

Bez ikakve sumnje je polufinale između Ajntrahta i Čelsija mnogo primamljivije ljubiteljima fudbala iz Srbije, jer su starteri u ovom meču bili trojica srpskih reprezentativaca – Luka Jović, Filip Kostić i Mijat Gaćinović.

I ponovo su dali svoj pečat u ovako važnoj utakmici. U 23. minutu Ajntraht je poveo tako što je Luka Jović odložio loptu na levu stranu ka Kostiću, a ovaj uputio ‘kiflu’ na penaltik odakle je Jović izvanrednim trzajem glavom poslao loptu uz samu stativu i mrežu Kepe.

Usledila je erupcija oduševljenja navijača u Frankfurtu.

Međutim, Čelsi je bio taj koji je u potpunosti dominirao na ovom meču. Kako je vreme odmicalo, sve više su pritiskali domaćina na njegovu polovinu, stezali obruč i stvarali prilike, a u 45. minutu su uspeli da poravnaju rezultat.

Učinio je to Pedro Rodrigez na asistenciju Loftus-Čika, rezantnim udarcem sa 13-14 metara. Reklo bi se, sasvim zasluženo izjednačenje ‘plavaca’.

U drugom poluvremenu činilo se kao da je Ajntraht ostao bez snage usled ozbiljnog pritiska Engleza. Delovalo je da su ‘na konopcima’, da im se sprema ‘nokdaun’, ali je tim iz Nemačke uspeo da izdrži.

Nekim čudom odoleli su svim naletima Azara, Vilijana, Palmijerija i drugova, a srce domaćim navijačima najviše je stalo kada je David Luiz iz slobodnog udarca poslao ‘bombu’, koja je odsela samo na prečki.

Do kraja je ipak ostalo 1:1 i sve je otvoreno pred revanš za sedam dana u Londonu.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter