0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

DUŠAN TADIĆ: Otišao sam iz Premijer lige zato što su me tukli sve vreme

Objavljeno: 02.05.19 u 12:41

Sezonu karijere u dresu Ajaksa igra srpski fudbaler.

Odlične brojke ima Dušan Tadić koji je deo jedne od trenutno najjačih evropskih, fudbalskih mašinerija.

– Otišao sam iz Premijer lige zato što su me tukli sve vreme. Ako ne igraš za neku od prvih šest ekipa, ne možeš da dominiraš na utakmici. Provedeš previše vremena na terenu bez dodira lopte. Uz to, u Engleskoj napadači nemaju mnogo zaštite od sudija. Recimo da je sve 80-20 odsto u korist defanzivaca. Mnogo je drugačije u Evropi, mnogo si zaštićeniji, kazao je Tadić za za britanski ‘Independent’.

Srpski reprezentativac se potom osvrnuo na aktuelna dešavanja u Ajaksu.

– Obožavam da igram za Ajaks, jer želimo da dominiramo sve vreme, da držimo loptu i napadamo protiv kojeg god ekipe da igramo. Pokazali smo da i manji klubovi mogu da sanjaju uspeh u Evropi. Sjajno je biti deo te priče. Igramo sjajan fudbal, imamo sjajnu filozofiju.

Kopljanici su u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona sa 1:0 savladali Totenhem.

– Lepa pobeda, ali imamo još mnogo posla da odradimo. Totenhem je velika ekipa, neće nam biti lako. Imamo dobar rezultat, ali ne možete da se bavite kalkulacijama ako želite da igrate u finalu Lige šampiona, nego ćemo i kod kuće da idemo na pobedu. To je najbolji način.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter