0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA, POLUFINALE: Džinovski korak hrabrog Ajaksa ka finalu Lige šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.19 u 23:03

Fudbalski klub Ajaks nalazi se na sjajnm putu da zaigra u finalu Lige šampiona, pošto su u prvom meču polufinala savladali Totenhem u Londnu rezultatom 1:0.

Fudbaleri Ajaksa poveli su u 15. minutu preko Van de Beka. Kombinovali su „kopljanici“, Šene je nakon nekoliko pasova poslao loptu ka van de Beku, on izbegao ofsajd zamku, a potom poslao loptu pored Ljorisa za 1:0. 

Samo dva minuta kasnije moglo je da bude 2:0, kada je upravo van de Bek uputio centaršut, a Deni Rouz reagovao ispred Neresa tako da je lopta za malo završila pored gola. 

Dominirali su gosti, a u 24. minutu savršenom akcijom u kojoj su učestvovali Tadić i van de Bek, ali je izostala realizacija, tačnije Loris je „pročitao“ pokušaj strelca prvog gola da ga iznenadi, umesto da uposli Nevesa koji je bio na petercu, pred praznim golom.

Totenhem je pripretio preko Ljorentea u 26. minutu, kada je Španac pobegao Velhmanu, ali je njegov šut glavom nakon slobodnog udarca i centaršuta Tripijea otišao pored gola.

U 40. minutu Vertongen je morao da napusti igru zbog povrede. Tokom jednog duela u kaznenom prostoru gostiju sudario se sa Aldervejreldom, posle čega je nekoliko minuta bio van terena, a iako se prvobitno vratio u igru, nekoliko trenutaka kasnije pokazao je da ne može više.

Aldervejreld je u samom finišu prvog poluvremena pokušao ponovo nakon centaršuta Tripijea, ali nije bio precizan.

Drugo poluvreme donelo je šansu Totenhema, ali je pokušaj Dele Alija izblokiran, sa druge strane Taljafiko nije uspeo da loptu usmeri ka golu u 47. minutu.  Tri minuta kasnije Onana je morao da interveniše nakon što je Dele Ali šutirao sa nešto više od deset metara, ali gola nije bilo. Još jednom je Dele Ali bio u situaciji da pogodi gol, ali je centaršut Tripijea poslao glavom preko gola. 

U 71. minutu Tadić je bio u dobroj poziciji da ugrozi gol, ali je njegov šut izblokiran, četiri minuta kasnije Totenhem je izveo svoju najlepšu akciju na meču, ali Eriksenov pas za Ljorentea, te asistenciju Španca za Denija Rouza osujetio je Veltman.

Tekao je 78. minut kada je Ajaks propustio priliku da povede sa 2:0. David Neres je dobio sjajnu loptu od Tadića, ostalo mu je samo da praktično zatrese mrežu, ali je njegov šut završio na stativi. Žal je utoliko veća, s obzirom na to da je Tadić mogao i sam da završi akciju, ali je odlučio da posluži Brazilca.

Nakon toga, usledio je pad u tempu, Totenhem kao da je ostao bez snage dok su igrači Ajaksa rešili da sačuvaju minimalno vođstvo pred revanš meč u Holandiji, koji će biti odiran naredne srede.

Liga šampiona, polufinale

Totenhem – Ajaks 0:1 (0:1)
(Van de Bek 15)

Stadion: Totenhema (London)
Kapacitet: 62.062
Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

TOTENHEM (3-5-2): Loris – Aldervajreld, Sančez, Vertongen (od 39. Sisoko) – Tripije (od 80. Fojt), Vanjama, Eriksen, Ali, Rouz (od 80. Dejvis) – Lukas Moura, Ljorente. Trener: Maurisio Poketino.

AJAKS (4-3-3): Onana – Veltman, Blind, De Liht, Taljafiko – Šene (od 65. Mazraui), De Jong Van de Bek – Zijeh (od 87. Huntelar), Neres, Tadić. Trener: Erik ten Hag.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter