0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HS UGAO: Tri utiska koja su obeležila 160. večiti derbi, u krajnje pozitivnom smislu (FOTO)

Objavljeno: 26.04.19 u 15:00

Večiti 160. derbi pripao je Crvenoj zvezdi 2:1, a tri ‘slike’ obeležile su najveću fudbalsku svetkovinu u Srbiji.

Golovima El Fardua Bena sa penala i Alekse Vukanovića Crvena zvezda je povela sa 2:0. Partizan je poraz ublažio pogotkom Rikarda Gomeša sa 11 metara. Igra dva tim bila je daleko od renomea dva kluba, mada ruku na srce ove godine u duelima ‘večitih’ i nismo mogli da uživamo. Bilo je tu dosta prekidanja igre, faulova, ali i to je derbi. Međutim, ovaj je za razliku od nekih prethodnih imao nešto po čemu će biti upamćen i što daje nadu da može pobediti sport, a ružne scene ostati iza nas. HotSport izdvaja tri utiska koja su sigurno obeležila 160. večiti derbi, jedan pripada navijačima, drugi trenerima, a treći igraču utakmice. Idemo redom…

‘DELIJE’ – SAŠA ILIĆ

Prvo muk na stadionu, a onda jak aplauz. Pogled ka severnoj tribini stadiona ‘Rajko Mitić’ i parola ‘Delija’ da se naježiš. ‘U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten najgoreg tima. Saša Ilić, živeli’ napisali su navijači Crvene zvezde i tako iskazali poštovanje prema fudbaleru koji je obeležio jednu eru Partizana, koji je omiljen među svojim navijačima, a uspeo svojim ponašanjem na terenu i van njega da dobije poštovanje pristalica ‘ljutog rivala’.

FOTO: STARSPORT

Nije Saša Ilić ostao dužan ‘Delijama’, zahvalio se i rekao da je to dokaz njegove korektnosti.

– To mi je određeni dokaz da sam bio korektan prema navijačima Crvene zvezde. Velika čast za mene. Zahvaljujem se, 20 godina koliko igram ovo nisam doživeo. Nisam nikad provocirao, možda ponekad na terenu. Hvala im na tome – rekao je Saša Ilić.

Bravo, za obe strane! Za nauk nekim budućim generacijama, voli svoj klub, ali poštuj protivnika. To nije pitanje života i smrti, to je samo sport…

VLADAN MILOJEVIĆ – SAVO MILOŠEVIĆ

Poklapa se sa ovim gore. Dva trenera nervozno su poskakivala i širila ruke tokom 90 minuta kraj aut linije. Kada je sudija Novak Simović odsvirao kraj Savo Milošević je prišao klupi Crvene zvezde u usledio je prijateljski zagrljaj sa kolegom Vladanom Milojevićem i čestitke. Posle meča bez ‘otrovnih strelica’ na konferenciji za novinare.

FOTO: STARSPORT

Dva sportsmena su takođe dala primer za budućnost. Crvena zvezda i Partizan treba da budu ‘ljuti rivali’, ali samo na terenu, van njega prijatelji i drugari, samo tako može da ozdravi dovoljno ‘stradali’ srpski fudbal.

MIRKO IVANIĆ – JUNAK DERBIJA

Za razliku od prethodna dva utiska sa 160. večitog derbija, Mirko nije baš bio ‘pomirljiv’, jer je bio isključivi ‘krivac’ što je Crvena zvezda pobedila, a Partizan izgubio. Ljubitelji fudbala očekivali su bravure od Marka Marina i Zorana Tošića, a dobili su ih od kreativnog Novosađanina.

Potez poput onog kod prvog gola kada je prijemom lopte grudima izbacio iz igre svog čuvara Nemanju Miletića navikli smo da gledamo od najvećih vedeta Lige šampiona. Kod drugog pogotka je majstorski centrirao, pa ono što nije uspeo Pavkov uspeo je Aleksa Vukanović da pretvori u gol. Ostaje žal što ono sa distance nije ušlo, bila bi to jedna od najlepših akcija u istoriji derbija i gol za TV špice. Zbog partije kakvu je pružio sinoć reprezenativac Crne Gore publika dolazi na stadione. Nadamo se da ćemo uskoro na derbijima sa obe strane gledati više Mirka Ivanića.

FOTO: STARSPORT

Ovde se ne bismo zaustavili. Možda se ne složite sa nama, ali valjalo bi pomenuti i sudijski tim na 160. večitom derbiju. Ruku na srce nije to bilo idealno deljenje pravde, ali daleko bolje od onog koje smo gledali u nekim ranijim susretima Crvene zvezde i Partizana. Dva penala opravdana, možda malo više ‘seckanja’ igre, ali za prelaznu ocenu Novaka Simovića. O Daliboru Đurđeviću i Milovanu Ristiću ne bi trebalo trošiti reči, dva vrhunska profesionalca, prava šteta je to što se Milorad Mažić odlučio za Kinu…

FOTO: STARSPORT

Zaključak – srpskom fudbalu ima leka, težimo njegovom ozdravljenju, svi zajedno…

Kako ocenjujete rad sudijske trojke Simović-Đurđević-Ristić u 160. večitom derbiju?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter