1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HS ANALIZA: Partizan tone i ne nazire se dno! Žele li crno-beli Evropu ili da se duže kupaju na moru?

Objavljeno: 26.04.19 u 18:47

Crvena zvezda ove sezone jeste bolja od Partizana, tu dvojbe nema. Ali, zar su crno-beli morali ovoliko da potonu? Pogled na tabelu ih žestoko boli…

Čak je i među novinarima sinoć posle 160. ‘večitog’ derbija vladala blaga neverica da je Partizan četiri utakmice pre kraja sezone na petom mestu na tabeli. Da, to je pozicija koja ne vodi nigde osim na produženi godišnji odmor i sezonu kupanja bez izlaska iz Srbije.

Problema u Partizanu ima na tone. Od lošeg imidža kluba u Zajednici Superligaša, preko katastrofalnog rukovođenja od strane aktuelne uprave – uz napomenu da grčevita borba i dobijanje evrolicence nije uspeh, nego sramota ovako velikog kluba – pa do menjanja (ili bežanja) trenera, neshvatljive podele među navijačima… A sve to se prenosi na teren gde se, na kraju priče, apsolutno sve vidi.

Zato ćemo se u ovom tekstu posvetiti analizi aktuelnog momenta, odnosno, jučerašnjeg nastupa u duelu protiv Crvene zvezde. A on nam je otkrio mnogo nedostataka aktuelnog tima iz Humske.

FOTO: STARSPORT

Znate za ono kada neki tim ima manjak kvaliteta u odnosu na rivala, to nadomešćuje tako što iz svakog ‘slabijeg’ pojedinca izvlači maksimum. To u Partizanu definitivno nije tako.

Savo Milošević je izveo tim sa dvojicom napadača. A oni su najmanje vremena proveli kao najistureniji igrači. I dok Nemanja Nikolić ima tu sposobnost i naviku da se vraća do centra po loptu, Rikardo Gomeš definitivno nije takav igrač.

A upravo je to radio Partizanov prvi strelac i tu njegova ‘oštrica’ u ogromnoj meri postaje tupa. Zbog toga se stiče utisak da bi u bilo kom drugom klubu postigao 30 i kusur za sezonu, a juče je bio nevidljiv. Kada je tako sa prvim špicem, šta očekivati od ofanzive tima koji je izašao na teren ‘Marakane’ prevashodno da sačuva svoj gol. Kao da mu bodovi nisu potrebni…

Naravno, krivicu snosi Savo Milošević, ali pitanje je i koliko se može svaliti na neiskusnog trenera u svom prvom ‘večitom’ derbiju. Međutim, njegovo kao treneru može se na dušu staviti nedostatak ‘plana B’, kojeg posle 60. minuta i gola El Fardu Bena – nije bilo.

FOTO: STARSPORT

Svi znamo kakav je majstor Zoran Tošić, ali i njegovi driblinzi, prijemi lopte i prodori deluju smešno, jer se i on utopio u sivilo čitavog tima. I upravo je on primer igrača koga tim ‘guši’, umesto da se ističu njegovi kvaliteti. Slična situacija je i sa Danilom Pantićem, ali on deluje kao da je već na odmoru, a Partizan je daleko od predaha, jer mu grčevita borba za Evropu tek predstoji.

Kreativni vezista je je prečesto umesto da razigrava saigrače pokušavao da rivalima proturi loptu kroz noge. I u tome je u par navrata uspevao, ali šta je dobio? Nekoliko centaršuteva je otišlo predaleko i van granica igrališta, a to sve govori da mu koncentracija nikako nije na potrebno nivou.

Nemanja Nikolić i dalje deluje previše nonšalantno na terenu. U redu, to je njegov stil igre. Ali, šta je to u njemu što ga tera da protiv Crvene zvezde na njenom terenu bije i ulazi u rasprave sa protivnicima koji to samo čekaju. Posle lakta u vrat Filipa Stojkovića, juče je ponovo bilo oštrih duela, a vrhunac je bila flašica koja je poletela ka sudiji kada je Strahinja Pavlović dobio crveni karton. Derbi je bio i prošao, a takvi potezi nikome ne donose dobro.

Čak je i Partizanova uzdanica u odbrani, Nemanja R. Miletić, katastrofalno odigrao u oba pravca. Onakvo ispadanje ‘iz voza’ kada ga je grudima izbacio Mirko Ivanić ne doliči reprezentativcu Srbije, a o centaršutevima na atletsku stazu iza gola ne vredi i govoriti.

Da se razumemo, ističemo samo ono najbolje što Partizan ima, a opet i oni su odigrali prilično loš derbi. Sve to navodi na zaključak da je crno-belima potrebna mnogo čvršća ruka, maksimalna disciplina i brušenje kvaliteta do maksimuma.

Može li (ume li) to Savo Milošević? Ili ćemo da pričamo o nesposobnosti uprave da dovedu prave ljude, kako na klupi, tako i na terenu?

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

1 Komentara

  1. SA VAZUROM MOGU SAMO
    NA ADI. UPRAVA I VODJE
    UNISTISE PARTIZAN. SAVO
    I TI SASA GDE VAM JE
    AUTORITET DA POMIRITE
    FRAKCIJE, A VODJE NAPOLJE!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter