0
Evropske lige

PRIMERA: Barselona se mučila, ali na kraju slavila protiv Sosijedada

Objavljeno: 20.04.19 u 22:55

Fudbaleri Barselone u poslednjem meču večeri u Primeri slavili su protiv Real Sosijedada. 

Mučili su se Katalonci da na početku dođu do svoje igre. Sosijejdad im je tokom većeg dela meča dobro parirao, ali na kraju je kvalitet bio na strani Barselone koja je dobila večerašnji meč sa 2:1. 

Početak meča nije doneo velika uzbuđenja. Igralo se uglavnom na sredini terena uz tvrdu igru u odbrani na obe strane. Prvu šansu imao je Sosijedad u 36. minutu kada je Da Silva Vilijan Hose iz neposredne blizine prebacio gol Katalonaca. U 43. minutu Luis Suarez je imao jedan na jedan sa golmanom Sosijedada, ali je Džeronimo Ruli krajnjim naporom uspeo da mu odbrani udarac. Neposredno pred odlazak na odmor Osman Dembele je iz kornera pronašao KLementa Lenglea, a njegov udarac sa desetak metara pronašao je sam ugao Rulijevog gola.

Odlični Dembele imao je priliku i u 58. minutu. Arturo Vidal ga je pronašao odličnim pasom, a Dembele je šutirao pored stative. Mikel Merino je u 62. minutu proigrao Juanmia, a on je imao lak zadatak da savlada Ter Štegena. Leo Mesi je u 64. minutu odličnim proigravanjem našao Jordi Albu, a on je smireno poslao loptu u desni ugao gola. Rakitić je u 79. minutu imao priliku da uveća prednost, ali je njegov udarac bio neprecizan. Meč je tokom većeg dela bio izjednačen, ukoliko se pogleda celokupna slika Real Sosijedad ima za čime da žali u ovom meču.

Primera, 33. kolo:

Alaves – Valjadolid 2:2 (2:1)
(Guideti 4, Džoni 24 – Fernandes 38, Unal 76p)

subota:
Selta – Đirona 2:1 (1:0)
(Aspas 34, Boufal 69 -Portu)

Eibar – At. Madrid 1:0 (0:0)
(Lemar 85)

Rajo Valjekano – Ueska 0:0
Barselona – Real Sosijedad 2:1 (1:0)
(Lenglet 45, Alba 64 – Juanmi 62)

nedelja:
12.00 Levante – Espanjol
14.00 Hetafe – Sevilja
16.15 Real Madrid – At. Bilbao
18.30 Viljareal – Leganes

ponedeljak:
20.45 Betis – Valensija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter