0
Evropske lige

FOTO: TWITTER PRINTSCREEN

UŽASAN GEST: Fudbaler Milana menjao dres sa igračem Lacija, rugao i navukao gnev nacije – pa ga uslikao uz donji veš iz svlačionice (FOTO)

Objavljeno: 14.04.19 u 11:51

Nesportski gest kao nastavak incidenta sa kraja jučerašnjeg derbija u Seriji A.

Pogotkom Kesija sa bele tačke Milan je savladao Lacio na svom terenu.

Sem prilika, utakmicu je obeležila veoma vruća atmosfera koja je na kraju prerasla i u incident. Među učesnicima u istom bilo je dosta igrača i domaće i gostujuće ekipe, a jedan od ratobornijih bio je Frančesko Aćerbi koji je u svojoj karijeri nosio i dres rosonera.

Kada su tenzije opale, Aćerbi je prihvatio da zameni dres sa jednim od igrača Milana, najverovatnije Tijemue Bakajokom, da nije ni slutio koje namere mladi vezista ima. Nakon što je razmenio dres, Bakajoko je u društvu saigrača Franka Kesija kružio stadionom i podrugljivo mahao dresom Aćerbija ka navijačima Milana.

– Razočaran sam jer sam prihvatio da zamenimo dresove u znak pomirenja. Pokazivanju mržnje nije mesto u sportu, oni su samo pokazali svoju slabost, izjavio je Frančesko Aćerbi.

Na konferenciji posle utakmice j Đenaro Gatuzo upitan o pomenutoj situaciji:

– Izvinjavamo se kao klub Aćerbiju. Vreme je da veliki klubovi poput Milana počnu sa ograničavanjem korišćenja društvenih mreža kod profesionalnih fudbalera. Skoncentrisaniji su na njih više nego na treninge, rekao je Gatuzo pošto je Bakajoko okačio i fotografiju sa dresom Aćerbija u krilu.

Francuz se našao i na udaru Ćira Imobilea koji mu je poručio da je ‘mali čovek’.

– To je sve bila šala. Nisam želeo da ponizim nikoga. Izvinjavam se Aćerbriju ukoliko ga je uvredilo, rekao je Bakajoko u svoju odbranu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter