1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS, PLEJ OF: Borba za titulu pripala Zvezdi, crveno-beli nadomak šampionskog lovora!

Objavljeno: 13.04.19 u 19:56

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički rezultatom 3:0 i tako napravili veliki korak ka odbrani šampionske titule.

Zvezda je u drugom minutu imala korner, ali nije ozbiljnije ugrozila gol Nišlija, dok je u trećem minutu Haskić došao do lopte u kaznenom prostoru domaćeg sastava, probao petom da proigra nekog od saigrača, no Zvezdina odbrana je uspešno otklonila opasnost.

Crveno-beli su u 5. minutu imali prvu veliku priliku. Marin je sjajnim pasom u prostor pronašao Rodića, bek crveno-belih je izašao sam ispred Ristića, proturio loptu pored golmana Radničkog ali je ona završila pored gola.

FOTO: STARSPORT

Nekoliko desetina sekundi kasnije ponovo je Marin bio „arhitekta“, a Jovančić realizator, no njegov udarac Ristić je bez problema zaustavio.

Dobru akciju Radnički je izveo u 9. minutu, Petar Grbić je centrirao sa desnog krila, lopta je išla ka Ranđeloviću na drugoj strani, ali je ispred njega dobro reagovao Stojković i poslao je u korner. Nakon njega nije bilo šanse, ali je ona ostala u posedu Radničkog, a nakon novog centaršuta Milunović je nespretno reagovao i zamalo savladao Borjana. Na sreću golmana Zvezde njegov bivši klub dobio je samo korner. Nastavili su gosti sa pritiskom, pa su nedugo potom izveli još jedan udarac iz ugla. 

FOTO: STARSPORT

U 12. minutu igre Ričmond Boaći je izborio aut u visini kaznenog prostora, Stojković je ubacio loptu u kazneni prostor, ponovo je ona završila u autu, nakon kog je Stojković pronašao Jovančića, ali se spetljao vezista Zvezde. 

Sevnula je kontra, lopta je preko desnog krila stigla do Kojaševića, on je šutirao, lopta je na putu ka golu udarila Jovičića. Nišlije su signalizirale igranje rukom, ali je glavni arbitar meča Simović samo pokazao da se igra nastavi.

FOTO: STARSPORT

Ređale su se prilike, prvo je Jovančićev udarac Ristić fenormenalno zaustavio, da bi nakon slobodnog udarca i prelepe lopte Bena Ivanić utrčao ispred Ristića, ali je loše zahvatio loptu. Nakon odbitka ona je stigla do Boaćija, njegov šut je pogodio jednog od igrača gostiju čini se u bok i otišla u korner. Tražio je Boaći penal ali je Simović ostao nem tad.

Ne i u 22. minutu. Stojković je iz auta poslao loptu ka Jovančiću, njega je oborio Kojašević, a arbitar Simović nije imao dilemu – penal za crveno-bele koji je, nakon kraće diskusije sa Benom, u pogodak pretvorio Ričmond Boaći.

FOTO: STARSPORT

Radnički je pokazao da ga primljen gol neće poremetiti, imali su dva vezana kornera, a posle drugog sjajan u skoku bio je Crnomarković, no njegov pokušaj odlično je zaustavio Borjan, izbivši loptu u polje.

Pao je ritam u narednih nekoliko minuta, nije bilo prilika sve do drugog minuta sudijske nadokade kada je Marin ukrao jednu loptu, izbacio iz igre odbranu Radničkog, istrčao sam pred Ristića, a pri pokušaju da ga obiđe golman Radničkog je srušio Zvezdinog Nemca. Dileme nije bilo – drugi penal na meču koji je ovog puta Ben pretvorio u 2:0.

Tokom susreta viđena je i jedna interesantna scena, kada je grupa momaka razvila transparent sa prosidbom:

FOTO: STARSPORT

Već u trećem minutu drugog poluvremena Zvezda je došla i do trećeg pogotka, nakon što je Ben uposlio Boaćija, a lepu asistenciju u gol napadač iz Gane je pretvorio lobovavši Ristića.

Usledio je period mirnije igre koji je prekinuo Mirko Ivanić udarcem u dalji ugao gola Radničkog, ali je lopta završila malo pored gola. U 73. minutu mogao je Boaći do het trika, no njegov pokušaj završio je pored gola. 

(Youtube/BALKAN PRENOS)

U 78. minutu Saša Stojanović je probao sa ivice kaznenog prostora, lopta je prošla kroz noge Milunoviću, promenila pravac, ali srećom po Borjana otišla je pored gola.

FOTO: STARSPORT

Radnički je mogao do počasnog gola u 86. minutu, ali je udarac Haskića glavom bio za malo neprecizan, pa je prvi strenac šampionata ostao na broju od 20 postignutih pogodaka. Poslednju šansu na meču imao je Drinčić, no njegov slobodan udarac nije ugrozio mrežu crveno-belih.

Crvena zvezda je ovom pobedom došla do svog 45. boda, pa šest kola pre kraja takmičenja ima sedam bodova više u odnosu na Radnički.  

U narednom kolu domaćeg šampionata Zvezda gostuje Čukaričkom na Banovom brdu, dok Radnički dočekuje fudbalere Partizana. 

Superliga Srbije, 31. kolo

Crvena zvezda – Radnički Niš 3:0 (2:0)
(Boaći 22 penal, 48, Ben 45+2 penal)

Stadion: “Rajko Mitić”

Sudija: Novak Simović

Sastavi

Crvena zvezda:
Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Rodić – Jovičić, Jovančić, Ben, Ivanic, Marin – Boaći

Radnički Niš:
Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko, Drinčić – Kojašević, Grbić, Ranđelović – Haskić

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. Sramota!!!Ovo zvezdi ne treba. Penal za Radnicki se ne svira,a prvi za zvezdu nije ni bio.Ali to je slika naseg fudbal.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter