0
Evropske lige

SERIJA A: Milan sa bele tačka slomio Lacio i nastavio da ide ka Ligi šampiona – Inzagi ljut na sudije (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.19 u 22:31

Nakon loše serije i četiri meča bez trijumfa Rosoneri su konačno slavili, dok je Lacio nastavio višegodišnju tradiciju bez pobede u ‘gradu mode’.

U teškoj i pravoj takmičarskoj derbi utakmici domaća ekipa slavila je minimalnim rezultatom koji je vraća u trku za plasman u Ligu šampiona i na željenu četrvtu poziciju.

Trenutak koji je presudio utakmicu desio se u 79. minutu kada je Durmisi bez prevelike potrebe srušio u svom šesnaestercu Musakija, a sudija Đanluka Roki je pokazao na belu tačku. Hladnokrvnom egzekucijom Frank Kesi doneo je željenu prednost Rosonerima, koja je, ispostaviće se do kraja bila dovoljna da njegov tim dođe do tri boda. Burno su zbog ovog penala reagovali sa klupe Lacija, pa je trener gostiju Simone Inzagi morao pre kraja meča da istu napusti.

Imala je ekipa Đenara Gatuza prilike i pre ovog gola, ali nije uspevala da na pravi način odreaguje u završnici napada. Pokušavali su Pjontek i Suso, dok je sa druge strane u najboljoj šansi za postizanje gola bio Ćiro Imobile. Najbolji strelac Milana našao se u sjajnoj prilici u 71. minutu, ali nije uspeo da pogodi mrežu. Zanimljivo je i to da je jedan od najboljih italijanskih arbitara malo pre vodećeg gola prvo dosudio jedanaesterac za Milan , a potom i poništio jer je uvideo da Aćerbi nije igrao rukom.

Do kraja meča imao je Milan još nekoliko prilika, pre svih Suso, a ipak srce domaće publike na ‘San Siru’ na trenutak je stalo, kada je semafor pokazivao 94. minut. Rodrigez je srušio u svom kaznenom Sergeja Milinkovića-Savića, ali je pre toga potkačio loptu, te je glavni arbitar smatrao da nije bilo elementa za najstrožiju kaznu.

SERIJA A, 32. kolo

Subota
SPAL – Juventus 2:1 (0:1)
(Bonifaci 49, Flokari 74 – Ken 30)

Roma – Udineze 1:0 (0:0)
(Džeko 64)

Milan – Lacio 1:0 (0:0)
(Kesi 79)

Nedelja
12.30 Torino – Kaljari
15.00 Sasuolo – Parma
15.00 Sampdorija – Đenova
15.00 Fjorentina – Bolonja
18.00 Kjevo – Napoli
20.30 Frozinone – Inter

Ponedeljak
20.30 Atalanta – Empoli

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter