0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ: Ono što je PSŽ za Zvezdu, to su oni za sve nas – drago mi je da više nije derbi samo kada igraju sa Partizanom!

Objavljeno: 12.04.19 u 14:34

Sutrašnja utakmica mogla bi da bude presudna u trci za šampionski pehar.

Crvena zvezda dočekuje niški Radnički, a nakon podele bodova i starta plej-ofa zaostatak Nišlija smanjio se na samo četiri boda.

Gosti ove sezone beleže sjajne rezultate i šest kola pre kraja došli su u priliku da se bore za šampionsku titulu. Trener Radničkog Nenad Lalatović svestan je da je domaća ekipa favorit, ali je dodao da njegovi igrači bez straha dolaze na stadion ‘Rajko Mitić’. Jedini poraz koji je njegova ekipa u šampionatu doživela bio je upravo od Zvezde, a šef struke Nišlija tada nije sedeo na klupi zbog zdravstvenih problema.

– Sutra nas na Marakani očekuje jedna prelepa utakmice protiv Crvene zvezde koja je aktuelni šampion i prvoplasirani tim na tabeli. Igrali su Ligu Evrope, Ligu šampiona, pobedili jedan Liverpul i to sve govori o njihovoj snazi. O našoj snazi govore naši rezultati, gde su moji momci u 30 utakmcia u šampionatu i tri u Kupu doživeli samo jeadn poraz, gde smo vezali 11 pobeda zaredom i očekuje nas sutra jedna prava derbi utakmica, počeo je Lalatović.

Nekadašnji igrač crveno-belih dodao je da mu je drago što derbi mečevi nisu samo između ‘večitih’ rivala.

– Drago mi je što napokon derbi šampionata nije između Crvene zvezde i Partizana, nego između Zvezde i Radničkog. Moji igrači su zaslužili da igraju ovakvu derbi utakmicu sa svim onim što su pružili i što daju, moja želja je da oni sutra celoj Srbiji pokažu koliko vrede i mogu. Ovo je najbolja generacija koju sam do sada vodio, aposlutno verujem u njih i šta god da se desi sutra, moje se mišljenenje neće promeniti.

FOTO: STARSPORT

Trener tima sa juga Srbije osvnruo se i na finansijski momenat i dodao da on ne mora da bude presudan.

– Crvenoj zvezdi se nikada ne preti. To je za mene lično najveći klub u Evropi. Njima ne možete da pretite pred na Marakani pred navijačima koji su najbolji u Evropi i na svetu. Mi smo pokazali u prethodnim duelima da možemo da igramo protiv njih. Koliko su oni moćni i finansijski jaki govori da su doveli Marka Marina koji je jedan od najboljih veznih igrača u Evropi. Imaju svojih vrilina, ali se nadam da imaju i mana. Mi nismo opterećeni prvim mestom, dok oni jesu zbog budžeta i titule od perthodne godine. Mi idemo rasterećeno, oni su favoriti. Ono što je PSŽ bio za njih, to su oni za klubove u Srbiji. Međutim novac ne igra fudbal. Doveli su nekoliko igrača koje sam ja želeo kada sam bio terne, ali nisam uspeo. Idemo tamo da pokažemo da zaslužujemo da budemo drugi na tabeli, kazao je on.

Za kraj je Lalatović poručio da njegovi igrači nemaju pritisak.

– Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo da smo s pravom drugi na tabeli. Hoću da moji momci uživaju jer od mene nemaju nikakav pritisak, ovo je nedelja istine za nas. Ovde su jer mogu da se nose sa tim, zaključio je trener Radničkog.

FOTO: STARSPORT

Najbolji strelac Superlige, Nermin Haskić istakao će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da što više zaprete crveno-belima.

– Ne osećam veliki pritisak zbog ove utakmice. Idemo tamo sa željom da napravimo dobar rezultat i zakomplikujemo situaciju što se prvog mesta tiče. Dobra je atmosfera tokom čitave nedelje i danas pred put, tako da sam siguran da su momci spremni da daju sve od sebe od početka meča. Želimo da ih napadnemo od samog starta i da im napravimo što više problema. Pozivam sve navijače oba tima da napune stadion i da uveličaju ovaj derbi, a ja jedva čekam da počne, poručio je napadač, na čije se reči kratko nadovezao Radovan Pankov.

– Zvezda je trenutno oličenje kvaliteta u Srbiji, ali ga imamo i mi. Sutra ćemo videti gde smo i šta smo, imamo svoje ciljeve ka kojima stremimo i fokus i samo mogu da pozovem navijače da u što većem broju dođu sutra na stadion, poručio je defanzivac.

Utakmica između Crvene zvezde i niškog Radničkog zakazana je za sutra od 18 časova na stadionu ‘Rajko Mitić’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter