3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BEZ PREMCA, JUVENTUS I OSTALI CRVENO-BELIMA GLEDAJU U LEĐA: Crvena zvezda je najbolja u Evropi!

Objavljeno: 09.04.19 u 09:52

Iza lidera šampionata Srbije nalaze se Makabi i PAOK, koji su već overili titule što se očekuje od crveno-belih u preostalih sedam kola plej-ofa.

Statistika često mnogo otkriva i jasno pokazuje učinak po kojem je Crvena zvezda najbolji tim u Evropi, kada se računa učinak u nacionalnim šampionatima.

Dugo je vodio Juventus, a u pratnji se pored crveno-belih nalazili još PAOK, Makabi i Salcburg. Austrijanci su otpali i zatim Juventus, pa je trka za primat nastavljena sa tri tima.

FOTO: STARSPORT

Ipak, crveno-beli su posle 30 mečeva odrađenih na domaćem terenu najbolji sa 27 pobeda i tri remija po čemu su apsolutni rekorderi ako se sagleda i učinak u staroj Jugoslaviji.

Ovo je samo još jedna „medalja“ prikačena za ekipu Vladana Milojevića, koja skoro dve godine ispisuje istoriju kluba iz „Ljutice Bogdana“, a u predstojećih sedam mečeva plej-ofa cilj je overa titule. Na evropskoj listi iza se nalaze bez poraza PAOK (24 -3) i Makabi iz Tel Aviva (24 – 6) koga sa klupe predvodi nas trener Vladimir Ivić.

Oba tima su overila šampionski pehar i u finiš sezone ulaze mirno pripremajući se za leto kada sledi borba za ulazak u Ligu sampiona.

0
0

3 Komentara

  1. Liverpul i PSŽ su prema igračkom kadru bili bolji od nas, a Napoli me nije baš previse uverio u svoju superiornost nad nama, ali nama je nešto drugo nedostajala a to je hrabriji pristup igri. Razočarao me je trener Milojević svojom kukavičkom taktikom nepojmljivom za srpski narod. Prvo je selektirao pogrešne igrače, znači spore i neborbene, i drugo, priredio je jednu taktiku kojom je unapred istakao belu zastavu. Zar je on mislio da će sa sporim i neborbenim igračima biti konkurentan u Evropi?! Znam da će se sada javiti epigone i ljubitelji lika i dela “trenera godine” i reći koliki je naš budžet a koliki je od drugih ekipa iz LŠ! Ali, budžet nema blage veze sa lose odrađenom selekcijom igrača i njihovom sporošću, budžet nema dodirnih tačaka sa kukavičkom taktikom. Igrači Zvezude nisu bili dobro psihički pripremljeni niti motivisani, to je u jednom intervjuu izjavio Degenek!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ova statistika o superiornosti Zvezde nad evropskim velikanima a time i Milojevića kao “trenera godine” nad ostalim evropskim trenerima, najbolje se ogleda u plasmanu Zvezde u grupnoj fazi LŠ, gde smo bili “odlični” poslednji u grupi, sa razočaravajućom gol razlikom od 5:17. Gde je Zvezda ovog proleća u LŠ, kao i ostalih prethodnih 26 proleća?! Odgovor: Nema je nigde! Prema tome, nemojte nas kljukati bezvrednim podacima koji ničemu ne služe! Jer, šta znači što smo tako superiorno osvojili šampionat Srbije kada smo od PSŽ u dve utakmice u LŠ, primili 10 komada! Zaista, smešno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter