Zbog pesme ‘pola Mađar, pola Ustaša’, koja je ocenjena nacionalističkom i rasističkom, Partizan bi ovog puta mogao skupo da plati.

Navijači Partizana su sredinom drugog poluvremena utakmice protiv Vojvodine u Novom Sadu skandirali pesmu koju često pevaju u duelima sa ‘lalama’, ali je ovog puta sudija odlučio da sve aktere pošalje u svlačionicu i tako smo dobili prekid od čak 15 minuta.


Zbog toga što ovo nije prvi put i već ranijih kažnjavanja iz istog razloga, Partizan bi ovog puta mogao drastično da bude kažnjen.

Podsetimo, crno-beli su 2017. godine sankcionisani tako što su dve utakmice u Superligi Srbije igrali pred praznim tribinama.

Ovog puta, vrlo verovatno ih čeka duža suspenzija, te postoji mogućnost da se Partizanu zabrani dolazak njegovih navijača na 160. ‘večiti’ derbi.

– Utakmicu nisam gledao, ali sam čuo da je ona bila dugo prekinuta zbog pogrdnih skandiranja. Nikakvu prijavu još nismo dobili, ali to očekujem da delegat uradi u ponedeljak ili utorak. Ipak, ta vrsta događaja mi je poznata, jer je Partizan, ako se ne varam, već dva puta kažnjavan zbog tog delikta. To nije nova tema. Ne bih da ja sada donosim neke zaključke, ali svako ponavljanje prekršaja povlači strožiju sankciju – rekao je za ‘Telegraf’ predsednik Disciplinske komisije Žarko Stevanović.

Postoji mogućnost da klub iz Humske bude kažnjen sa tri ili više utakmica suspenzije, što znači da 24. aprila na stadionu ‘Rajko Mitić’ ne bi bilo Grobara na južnoj tribini, ukoliko kazna bude povećana i istovremeno uključi gostovanja.

– Mi po pravilniku čekamo izveštaj. Klub isto mora da se izjasni, a onda ćemo u najkraćem mogućem roku da donesemo odluku vođeni tim Disciplinskim pravilnikom. Pravilnik dozvoljava i kažnjavanje kluba bez publike na svom stadionu, ali i zabranu organizovanog vođenja navijača sa oznakama kluba na gostovanja. Kao i kumilativno. Ali prvo moramo da dobijemo izveštaj i pogledamo snimak. Tek tada ćemo znati na čemu smo – rekao je Stevanović.

– Te stvari nimalo nisu naivne i nama nalažu obavezu brze reakcije. E sada, da li će se poklopiti sa večitim derbijem to nije naša stvar. Mi ne biramo kada će se izvršiti prekršaj i sankcionišemo delikt – poručio je Stevanović.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.