0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Azar sa dva pogotka vratio Čelzi na treće mesto (VIDEO)

Objavljeno: 08.04.19 u 22:56

U poslednjem meču 33. kola Premijer lige Čelzi je opravdao ulogu favorita i savladao Vest Hem rezultatom 2:0 na Stamford Bridžu.

Prvu šansu imali su ‘plavci’ u 16. minutu. Ngolo Kante je šutirao sa ivice šesnaesterca, njegov udarac završio je tik iznad prečke. U 24. minutu Eden Azar je pokazao sav svoj kvalitet i koliko će, u slučaju odlaska u Real nedostajati Čelziju. U punom trku je Belgijanac potrčao sa četrdesetak metara, promešao nekoliko igrača odbrane i izašao sam pred golmana, sa lakoćom ga je savladao golmana gostiju. Tri minuta kasnije Gonzalo Iguain našao se u šesnaestercu gostiju, ali je pogodio levu stativu. Kalum Hadson Odoi je šutirao u 41. minutu, a njegov udarac je skinuo Lukaš Fabianski.

Drugo poluvreme počeo je Eden Azar prilikom u 48. minutu, njegov udarac iz peterca završio je kraj gola ‘čekićara’. U 54. minutu Vest Hem je imao prvu priliku za goste, Manuel Lanzini je šutirao, a golman Čelzija odlično je reagovao. Eron Kresvel je imao novu priliku za goste u 63. minutu, šutirao je sa ivice šesnaesterca, a lopta je otišla kraj stative. Gosti su u završnici pokušavali svim prilikama da dođu do izjednačenja, oprobao se i Marko Arnautović, njegov udarac glavom izblokirao je igrač defanzivne linije Čelzija. U 90. minutu Eden Azar je još jednom potvrdio svoj kvalitet. Ros Barkli mu je poslao dobru loptu, a Azar je imao lak posao i postavio konačan rezultat 2:0

Petak:

Sautempton – Liverpul 1:3
(Long 9 – Keita 40, Salah 80, Henderson 86)

Subota:

Bornmut – Barnli 1:3
(Barns 4. autogol – Vud 18, Vestvud 20, Barns 56)

Hadersfild – Lester 1:4
(Moj p. 52– Tielemans 24, Vardi 48, p. 84, Medison 79)

Njukasl – Kristal palas 0:1
(Milivojević p. 81)

Nedelja:

Everton – Arsenal 1:0 (1:0)
(Jagelka 10)

Ponedeljak

Čelsi – Vest Hem 2:0 (1:0)

Igrano ranije:

Mančester siti – Kardif 2:0
Vulverhemtpon – Mančester junajted 2:1
Votford – Fulam 4:1

24. april:

Totenhem – Brajton

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter