0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda razbila Proleter, majstorija Marka Marina!

Objavljeno: 07.04.19 u 21:21

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Proleter iz Novog Sada rezultatom 4:0 u meču poslednjeg, 30. kola Superlige Srbije.

Od samog početka bilo je jasno da Zvezda nema nameru da dopusti bilo kakvo iznenađenje. Pripretili su domaći preko Marina, koji je prebacio čitavu odbranu Proletera ali je Elesin uspeo da interveniše pre nego što je ona stigla do Ivanića, da bi potom pokušaj Bena izblokiran.

U 14. minutu Marin je ponovo bio u centru pažnje, ali je njegov šut završio pored gola, da bi četiri minuta kasnije konačno i gosti pripretili i to preko Tanasina, ali je njegov pokušaj bio nedovoljno dobar da stavi Borjana na ozbiljnije muke.

U 28. minutu Marin je centrirao, pronašao Boaćija, ali je pokušaj Zvezdinog napadača Elesin odlično zaustavio, dok Ivanić minut kasnije nije pogodio okvir gola, pa je ostalo 0:0.

FOTO: STARSPORT

Ipak, deset minuta pre odlaska na poluvreme, nakon centaršuta Jovičića, Boaći je veoma lepim udarcem glavom poslao loptu van domašaja Elesina za vođstvo svog kluba od 1:0.

Mogao je u još dva navarata Boaći pre kraja poluvremena da donese svojoj ekipi i više od gola prednosti, ali je prvo očajno šutirao, tačnije Elesin je uspeo da zaustavi njegov pokušaj, dok je u prvom minutu sudijske nadoknade ponovo iz više nego izgledne pozicije loptu poslao pored gola.

FOTO: STARSPORT

Sam početak drugog poluvremena doneo je pravi karambol ispred gola Proletera, ali ni Boaći ni Rodić nisu uspeli da u 48. minutu povećaju na 2:0, potom je Boaći u 52. minutu pogodio stativu sa ivice kaznenog prostora.

U 57. minutu Vujaklija je po prvi put stavio Borjana na test, ali je golman Zvezde dobro bio postavljen i lako ukrotio pokušaj.

Elesin je i u 65. minutu pokazao kvalitet zaustavivši šut Joveljića, ali tri minuta kasnije spasa nije bilo. Marin je dobio loptu u kaznenom prostoru, izborio se varkom tela za prostor, a potom uputio savršen lob za 2:0.

FOTO: STARSPORT

Pao je tu gard gostiju, pa je Zvezda ubrzo stigla do još dva pogotka. Prvo je Gobeljić lepo prošao po desnoj strani, pronašao Bena, a on pomalo nespretno ali korisno uposlio Ivanića koji je spremno dočekao pas i sa par metara ubacio loptu u mrežu, da bi u 80. minutu Boaći na asistenciju Gobeljića bio spretniji od odbrane Proletera i po četvrti put zatresao mrežu rivala.

Na kraju, Zvezda je stigla do trijumfa i nakon podele bodova sa 42 boda, četiri više od Radničkog iz Niša, ulazi završne borbe za titulu, dok Proleter sa 38 (19 nakon podele bodova) zauzima poslednje mesto u plej of grupi Superlige Srbije, pa su male šanse da će uspeti da se makar uključe u borbu za Evropu.

FOTO: STARSPORT

Superliga, 30. kolo

Crvena zvezda – Proleter 4:0 (1:0)
(Boaći 35, 80, Marin 68, Ivanić 76) 

Beograd – Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 8.563. Sudija: Novica Anđelovski.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić (od 71. Gobeljić), Milunović, Savić, Rodić, Jovičić, Ivanić (od 82. Milijaš), Ben, Marin, Boaći, Joveljić (od 71. Pavkov).

PROLETER: Elesin, Mitrović (od 78. Plavšić), Leandro, Lambulić, Tanasin, Ilić (od 66. Novaković) , Govedarica (od 78. Ovusu), Čolović, Čović, Stamenić, Vujaklija.

Nedelja:

Čukarički – Mladost 0:0

Dinamo (Vr) – Radnik 0:3 (Zlatanović 25, 86 Damnjanović 51)

Voždovac – Mačva 1:0 (Jovanović 8)

Napredak – Zemun 1:0 (Alivodić 24)

Radnički (Niš) – Bačka 5:1 (Kojašević 9, 24, Haskić 38, 71, Drinčić 44 – Mićić 85)

Spartak – Rad 1:0 (Kerkez 66)

Vojvodina – Partizan 3:2 (Matić 3, 90+9, Gajić 90+16 – Tošić 45+4, Ivanović 90+18)

Crvena zvezda – Proleter (NS) 4:0 (Boaći 35, 80, Marin 68, Ivanić 76)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter