1
Domaći fudbal

Fudbal Super League Season 2018-2019 Crvena Zvezda v Macva (Sabac) Beograd, 29.03.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SLS: Crvena zvezda nastavila neverovatan niz bez poraza, Ben doneo preokret protiv Mačve!

Objavljeno: 30.03.19 u 21:05

Fudbaleri Crvene zvezde napravili su preokret i slavili protiv Mačve na stadionu ‘Rajko Mitić’ u okviru 28. kola Superlige Srbije. 

Početna inicijativa na meču pripala je gostima, koji su iskoristili priliku i poveli u 15. minutu golom Petra Gigića. Primljen gol kao da je probudio domaće, koji su odmah krenuli da napadaju. Odličnu odbranu gostiju uspeli su da probiju u završnici poluvremena, kada je strelac bio Boaći, a u drugom poluvremenu sa bele tačke uspeli su u potpunosti da preokrenu rezultat i slave 54. put u nizu. 


foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbaleri Crvene zvezde su već u prvom pravom napadu nakon početnog ispitivanja snaga uspeli su da ugroze gol Dušana Puletića. Milan Rodić je pokušao nakon kornera glavom, a već u narednoj akciji Marin je bio po desnoj strani, ostavio loptu Čaušiću, koji je poslao povratni pas do Marina, a njegov udarac završio je kraj gola.

Preuzela je Mačva inicijativu u narednim minutima, nakon dve polušanse, u 15. minutu Mačva je došla i do vođstva. crveno-crni su postigli prvi gol protiv Crvene zvezde u svojoj istoriji. Kombinovali su gosti ispred šesnaesterca crveno-belih, lopta Stefana Milosavljevića je došla do Petra Gigića, koji je uspeo da plasira loptu iz peterca iza leđa golmana Milana Borjana.  Mačva je postigla prvi gol protiv Crvene zvezde u Superligi. 

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dvadeset i dva minuta uživali su gosti u vođstvu, a onda je na scenu stupio duo ČaušičBoaći
Pritiskali su domaći nakon gola crveno-crnih, ali su uspeli da probiju bedem do tog trenutka odlične odbrane Mačve.

Vrhunsku dubinsku loptu poslao je Marko Marin na levi bok za Milana Rodića koji je izbegao ofsajd, potom je prebacio na drugu stranu loptu, Čaušić je spustio grudima, a onda ju je mir Crvenoj zvezdi pred poluvreme doneo je Boaći za 1:1. Do kraja poluvremena, Zvezda je imala još jednu dobru šansu, ali nisu je domaći realizovali. U zaustavnom vremenu Marko Marin je dobro šutirao glavom na centaršut Dušana Jovančića, ali je odlično reagovao golman gostiju. 

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U nastavku meča furiozno su krenuli domaći fudbaleri. Boaći je odložio loptu do Jovančića koga su santimetri delili da dođe do lopte i ugrozi gol Mačve. Ponovo je Boaći bio inicijator akcije, poslao je loptu do Bena, on je probao sa ivice šesnaesterca ali je lopta otišla tik uz prečku Puletića. 

Crvena zvezda nastavila je da niže prilike. Pokušao je Ben u nekoliko navrata sa distance, a čuvar Mačve uspešno je reagovao. Babić je u 67. minutu pokušao da ugrozi gol Mačve, a njegov udarac otišao je tom prilikom pored gola. 

Nakon gola Bena, ispostaviće se pobedonosnog, nije bilo većih uzbuđenja. 

FK CRVENA ZVEZDA – FK MAČVA 2:1
(Boaći 37, Ben 74 – Gigić 15)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Babić, Rodić (Jovičić 80), Jovančić, Ben, Čaušić, Marin, Joveljić (Pavkov 57), Boaći (Simić 83)

Mačva: Puletić, Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić, Ivić, Adamović, Marković, Milosavljević, Gigić (Šušnjar 67), Jeremić.

0
0

1 Komentara

  1. “SLS: Crvena zvezda nastavila neverovatan niz bez poraza, Ben doneo preokret protiv Mačve”, stoji u naslovu teksta! Samo vi tetošite Milojevića i Zvezdu i zabijajte glavu u pesak! Zvezda uopšte nije dobro igrala! Nema energije u Zvezdinoj igri, nema brzine, sve je nekako jalovo, kao da su igrači Zvezde pospani, kao da su u nekom polusnu! Sa ovakvom igrom ne smemo ući u kvalifikacije za Evropu! Ali, to ovi iz Zvezde ne svataju!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter