3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOŠEVIĆ PREDSTAVLJEN U HUMSKOJ: Sudbinski sam vezan za Partizan, Aleks Ferguson me je nagovarao da postanem trener!

Objavljeno: 28.03.19 u 11:48

Klub iz Humske dobio je novog trenera.

Nakon odlaska Zorana Mirkovića, kao prelazno rešenje ekipu je vodio Žarko Lazetić, a danas je na tu poziciju postavljen Savo Milošević.

Nekadašnji reprezentativac Srbije koji je dres ‘orlova’ oblačio 102 puta i zvanično je raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, gde je bio na funkciji potpredsednika kako bi mogao da se preseli u Humsku. Ovo će Miloševiću biti prvi samostalni trenerski angažman, do licence je stigao nedavno, a radio je samo kao pomoćnik Branka Brnovića u reprezentaciji Crne Gore. 

Ugovor koji je potpisao sa crno-belima u trajanju je od godinu dana i tri meseca…

– Hvala svima u klubu na ukazanom poverenju. Nigde nije lako. Bio sam oko Partizana u poslednje vreme, uvek sam bio uz Partizan, i nikada iz njega nisam otišao, niti ću dok sam živ. Ja sam sudbinski vezan za ovaj klub, a to što ću raditi u njemu je veliki motiv ali i odgovornost. Svestan sam kakvi problemi nas očekuju, radićemo na njima, počeo je Milošević, a potom dodao da nema tremu:

– Nikada nisam imao tremu!

Novi šef stručnog štaba dotakao se i pomirenja sa aktuelnim rukovodstvom.

– Imao sam i imam političke ljude sa kojima sam se razmimoilazio, profesionalno, privatno… To što se ne slažem sa nekim ne znači da ja nekoga mrzim ili da mene neko mrzi.

FOTO: STARSPORT

Rad u Evropskoj kuću fudbala (UEFA), ali i uticaj legendarnih trenela naveli su ga da se odluči za taj poziv.

– Istina da sam pričao da neću postati trener, ali to se promenilo od mog angažmana u UEFA gde sam radio sa velikim stručnjacima, jedan od njih je ser Aleks Ferguson, i oni su me nagovarali da počnem da razmišljam o poslu trenera. Konačnu odluku sam doneo pre tri godine, opredelio se i čekao pravi trenutak.

Svestan je Milošević da mu manjka iskustva, ali misli da mu to neće biti nedostatak.

– Moj minus je možda zanatski deo trenerskog posla, ali savršeno dobro znam gde dolazim. Jako je bitno za sve nas da budemo realni, da realno sagledamo sve i da shvatimo da neće biti lako. Nešto možemo da promenimo relativno brzo, za nešto će biti potrebno vreme, ali imamo ogromnu energiju.

Prvi pomoćnik biće Milan Đuričić Đumi

– Njegovo iskustvo će mi biti neophodno. Tu je i Nenad Cvetković da radi analize, sa nama će biti i Marko Stojanović. Imaćemo podršku i Sergeja Ostojića. Ostatak će biti odabran u narednih par dana, neki članovi iz starog će ostati. Zahvalio bih Žarku Lazetiću i njegovom stručnom štabu.

Potom se novi strateg crno-belih osrvnuo na stil igre koji će forsirati.

– Nema odbrambenih, ofanzivnih, defanzivnih trenera. Moderan fudbal zahteva i jedno i drugo, morate da znate kako da organizujete ekipu i u napadu i odbrani. Fudbal danas se razlikuje u odnosu na onaj iz period kada sam ja igrao. Došao sam u klub koji igra napadački, jer se većina ekipa povlači pred nama. Pokušaćemo da iznenadimo rivale. Sistem igre je samo početna pozicija koju vidite, to se menja milion puta tokom utakmice. Mij cilj je da izvučem maksimum iz svakog pojedinca, ali i tima celokupno.

Nema mnogo vremena za adaptaciju…

– Na osnovu onoga što sam viđao spolja, Partizan je protiv Zvezde delovao odlično. Moja pretpostavka je da je ekipa psihološki u dosta velikom problemu i nešto na čemu moramo da insistiramo. Problem nam pravi, mada ne želim da se pravdam, i to što igramo tri utakmice za sedam dana, nećemo imati vremena da se prioremimo kako bismo želeli.

U ovom moentu rezultat nije primarni cilj.

– Nemamo rezultatski imperativ s obzirom na razliku, tako da imamo mogućnost da se posvetimo analizi. Svestan sam gde sam došao. Moj cilj je da Partizan pobeđuje, ali je potrebno vreme, poručio je Milošević, na šta se nadovezao prvi čovek kluba:

– Sava nema rezultatske ciljeve postavljene od uprave, dodao je Vučelić

FOTO: STARSPORT

Novi trener bio je u dilemi da li da ekipu preuzme sada ili u junu.

– Moje razmišljanje je bilo da li je sad pravi trenutak ili čekati jun, ali ovako imam dva meseca da realno sagledam i procenim šta imamo i šta je potrebno. U junu bih imao manje vremena i prostora za manevar. Neophodno je ne samo dovesti već i uigrati pojačanja, nemamo prostora za greške. Neće biti lako, znam i da moramo da se odričemo, razmišljamo takmičarski i probaćemo da ostvarimo najbolji rezultat.

Danas će biti poznato protiv koga će crno-beli igrati u polufinalu Kupa.

– Svejedno mi je koga ćemo dobiti. Ako želimo pehar, moramo da dobijemo sve, zaključio je Milošević.

Pristalice Partizana  nadaju se da će Milošević, koji je čak 102 puta igrao za našu reprezentaciju boje tog kluba branio od 1992. do 1995, podići ekipu koja je u ovom trenutku treća na tabeli Superlige sa 51 bodom, dok drugoplasirani Radnički iz Niša ima 68, a vodeća Crvena zvezda 75. Pored toga njih čeka i nastavak takmičenaj u Kupu Srbije, a da li će u tome uspeti ostaje da se vidi u narednom periodu…

(Sa stadiona Partizana – Strahinja NIkolić)

Zapratite najbolju sportsku Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

3 Komentara

  1. Ma pusti trenera, ko će da igra, igrači iz druge lige nekih evropskih zemalja,, o čemu pričate, kakav Savo, kada imamo levog beka koji nije ni za Srpsku ligu, štoperi nula, veza ne postoji, špicevi spori..

    0
    0
    Odgovori
  2. BRAVO SAVO , ALI DOK NE
    NAJURIS BAGRU I VODJE
    NEMA TI USPEHA. RAZBUCAJ
    OTSTRANI TAJ KANCER.
    PUNO USPEHA I UJEDINI
    NAVIJACE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter