0
Domaći fudbal

Gost ’Fejsbuk’ stranice ’FK Radnički Niš’ u intervjuu čitalaca bio je Nikola Drinčić.

NIKOLA DRINČIĆ: Eh, da nikad nisam napustio Spartak, Partizan ima dobar tim! (VIDEO)

Objavljeno: 27.03.19 u 17:55

Gost ’Fejsbuk’ stranice ’FK Radnički Niš’ u intervjuu čitalaca bio je Nikola Drinčić.

Iskusni vezista otkrio je navijačima mnoge detalje o sebi. Od toga za kojim potezom u karijeri najviše žali, šta smatra najvećom budalaštinom u karijeri jednog fudbalera, pa do toga šta stavlja od priloga u pljeskavicu. Takođe nam je otkrio i kojim sportom bi se bavio da nije fudbaler.

Intervju na stranici Radničkog započeo je jednim laganim pitanjem, jednog od navijača zanimalo je šta vezista radničkog stavlja u pljeskavicu, a Drinčić je uz osmeh odgovorio.

– Standardno, od priloga kupus, kečap i luka, rekao je Drinčić.

Da li će ostati u Radničkom i sledeće sezone?

– U ovom trenutku, da budem iskren ne razmišljam puno o tome. Imam ugovor do 30. maja i veliku ulogu u tome igraće moja porodica. Razdvojen sam od porodice i dece i to mi teško pada, prvo mora da se konsultujem sa njima, ima vremena.

Nenad Lalatović je jednom prilikom izjavio da bi te sa sobom poveo u rat, a upravo to poverenje je iskazao time što ti je poverio kapitensku traku kakav si ti u svlačionici pred meč.

– To kakav sam najbolje je da pitate moje saigrače. Ja sam neko ko živi za fudbal. Kada je utakmica ja sam totalno drugačiji čovek i na dan utakmice i dan pred utakmicu, rekao bih za sebe da sam težak.

Da li osećaš ljubav navijača u Nišu?

– Ko me poznaje zna da se ja ne dodvoravam nikome. Iskreno, nikada se nisam osećao ovako lepo, da su me navijači ovako lepo prihvatili i hvala im na tome.

Kako komentarišeš reči Nenada Lalatovića da te se Partizan olako odrekao i da bi se sa tobom u timu borio za titulu?

– Šef je možda to i olako rekao, proradile su emocije. Sigurno je da Partizan ima fantastične igrače. Njemu hvala na tim rečima, ali crno-beli imaju kvalitet i mogu daleko da doguraju.

Ko je bio tvoj fudbalski uzor?

Jedini uzor bio mi je Roj Kin.

Možeš li sa navijačima da podeliš nešto o Lalatoviću?

– O šefu imam prelepo mišljenje. On je trener za velike klubove i velika dela. Poseduje toliko kvaliteta i sigurno još nije pružio ni 70 posto svojih mogućnosti.

Kako izgleda boriti se za titulu kada si u redovima Partizana ili Zvezde, a kako kada si član nekog drugog kluba u Srbiji?

– Iskreno kada se boriš za titulu nema velike razlike. Tenzija je svakog dana, na svakom treningu. Kada završiš utakmicu imaš sutradan oporavak i moraš ponovo da treniraš i pripremaš se za naredni meč.

Koga bi voleo u polufinalu kupa, koliko Radnički može u Kupu Srbije?

– Iskreno, nemam neku posebnu želju. Da bismo igrali finale, moramo da prođemo sve prepreke do finala. Biće dosta teško, ko god da bude naš protivnik. Pozivam navijače ko god da bude protivnik da dođu na stadion, nama dosta znači njihova podrška. Voleo bih da uđemo u finale i da priredimo pravu poslasticu navijačima.

Da li se već govori u svlačionici o polufinalu kupa?

– Odmah posle Vojvodine svi smo pitali kada je izvlačenje i svi željno isčekujemo taj dan kada ćemo saznati protivnika u polufinalu.

Kojim sportom bi se bavio da nisi fudbaler?

Bez sumnje, to bi bila košarka.

Da li postoji nešto za čime žališ u karijeri?

– Iskreno, jedini postupak koji žalim je moja odluka da odem iz Spartaka iz Moskve. To je bila jedina moja greška.

U Radničkom si postigao dva evro-gola, to te je pratilo kroz karijeru. Kako si se osećao kada si postigao gol Čukaričkom i koji ti je gol u karijeri najznačajniji?

– Najomiljeniji je bez sumnje gol iz vremena kada sam igrao u Partizanu. Kada smo u večitom derbiju slavili sa 2:1.

S obzirom da je Radnički u konkurenciji sa Crvenom zvezdom da li je realno da titula dođe u Niš?

– Mislim da je velika prednost Crvene zvezde i Partizana u odnosu na nas u uslovima za rad i fondu igrača. Mi smo odigrali pet mečeva za 14 dana, a ko igra fudbal zna koliko je to naporno.

U plej-ofu Radnički očekuje još zgusnutiji raspored?

Crvena zvezda, Partizan, pa Čukarički. Čini se da ćemo ponovo imati veliki broj mečeva i biće nam teže u plej-ofu.

Da li si zadovoljan posetom na Čairu?

Čini mi se da se poseta na Čairu u poslednje vreme dosta povećala. Poslednjih nekoliko mečeva sve je više Meraklija. Iznenadio sam se kada sam video na utakmici u Zemunu koliko nas je navijača podržalo.

Kog igrača iz prethodnog kluba bi voleo da vidiš u Radničkom i protiv kog veznog igrača ti je bilo najteže da igraš, a da nisu iz

Da li imaš neki komentar o mladim igračima u timu?

Mislim da je vreme da mladi Aleksa Jovanović dobije šansu u timu. Ukoliko obezbedimo Evropu, nadam se da će biti prostora da i on zaigra i pokaže sav svoj kvalitet.

Nema te na društvenim mrežama, ali generalno se zna da si porodičan i miran tip čoveka, koliko ti znači porodica i vreme provedeno sa decom?

– Što se porodice tiče, meni je porodica sve, decu nisam video nekoliko dana i jako mi nedostaju. Što se tiče društvenih mreža nekada davno sam ih koristio i ne vidim smisao takvog života i takvih budalaština.

Đenaro Gatuzo je svojevremeno rekao da ne može da razume fudbalere koji posle utakmice koju izgube odu u svlačionicu i prave selfije, u njegovo vreme kada izgubiš nervozan porazbijaš svlačionicu, kako gledaš na njegove reči?

– Meni nije jasno kada na dan utakmice i dva tri sata pred meč uzmeš i koristiš telefon. Ne možeš da razmišljaš o utakmici i sastanku koji je bio pred utakmicu, nisam ljubitelj svega toga.

Planiraš li karijeru u fudbalu i kada okačiš kopačke o klin i da li vidiš sebe kao trenera Radničkog?

Ja dva dana razmišljam o nečemu i posle se predomislim, želim još da igram, a kada dođe vreme razmisljaću.

Ko je najbolji fudbaler protiv koga si igrao?

Andrea Pirlo.

Mnogo je mladih fudbalera koji sanjaju da krenu tvojim stopama, imaš li neki savet za njih?

– Što manje neka obraćaju pažnju na to šta im menadžeri govore. Sve se to brzo okrene. Ključno je da se dosta radi.
Možda Nikola Drinčić nije dobio priliku da pokaže svoje kvalitete na košarkaškom terenu, ali nema sumnje da u njemu naš fudbal ima odličnog plejmejkera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter