0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VESTI IZ LISABONA: Portugal dobija pobedu za ‘zelenim stolom’, nekoliko meseci mogu skupo koštati Ukrajince

Objavljeno: 26.03.19 u 12:22

Ovakav rasplet mogao bi da utiče na poredak u našoj grupi.

Prema pisanju tamošnjeg glasila ‘Maisfudbal‘ reprezentacija Ukrajine bi mogla da ostane bez četiri osvjena boda u dosadašnjem delu takmičenja.

Oni su do pomenutih bodova došli u mečevima protiv Portugala (0:0) i Luksemburga (2:1), a razlog svega je igranje Žuniora Moraeša na pomenutim utakmicama. Napadač Šahtjora iz Donjecka rođen je u Brazilu i dobio je ukrajinsko državljanstvo u utorak prošle nedelje, a portuglaski mediji prenose da nisu ispunjeni svi zahtevi FIFA statutu o promeni reprezentatijce.

Moraeš je dobio državljanstvo neposredno pre okupljanja Ševčenkovog tima i pored toga što u toj zemlji nisu rođeni ni njegovi roditelji, kao ni bake ni deke. U takvoj situaciji gleda se član FIFA statuta koji kaže da igrač nakon punoletstva mora provesti makar pet godina u nekoj zemlji. Igrač Šahtjora je u Ukrajinu stigao 2012. godine i u toj zemlji je proveo šest godina i devet meseci.

FOTO: PRINTSCREEN

Ono što celu stvar ‘koči’ je činjenica da je Moraeš tokom 207. godine boravio u Kini, tako da je u Ukrajini najduže boravio četiri godine i sedam meseci. U zemlji našeg jučerašnjeg rivala nadaju se da će FIFA uslišiti njihove zahteve i da bi Ukrajincima mogli biti oduzeti bodovi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter