0
Fudbal

FOTO: PRINTSCREEN

UKRAJINCI SE OGLASILI O SLUČAJU ‘MORAEŠ’: Savez je poštovao sve procedure, ubeđeni smo da je sve ispravno!

Objavljeno: 26.03.19 u 19:05

Napadač Šahtjora iz Donjecka Žuniora Moraeša rođen je u Brazilu i dobio je ukrajinsko državljanstvo u utorak prošle nedelje, a portuglaski mediji prenose da nisu ispunjeni svi zahtevi FIFA statutu o promeni reprezentatijce.

Moraeš je dobio državljanstvo neposredno pre okupljanja Ševčenkovog tima i pored toga što u toj zemlji nije rođen nijedan član njegove porodice. U takvoj situaciji gleda se član FIFA statuta koji kaže da igrač nakon punoletstva mora provesti makar pet godina u nekoj zemlji.

Igrač Šahtjora je u Ukrajinu stigao 2012. godine i u toj zemlji je proveo šest godina i devet meseci. Ono što ide u prilog Portugalcima je činjenica da je Moraeš tokom 207. godine boravio u Kini, tako da je u Ukrajini najduže boravio četiri godine i sedam meseci.

U toku današnjeg dana oglasio se i fudbalski savez Ukrajine koji navodi da je u potpunosti ispoštovana procedura.

– Apsolutno smo ubeđeni da je sve ispravno! Poštovana je procedura i ispoštovali smo kompletnu legistraturu. Žunior Moraeš je prijavljen pet godina u Ukrajini, a proverili smo i da li su ispoštovani svi zakoni što se tiče dobijanja državljanstva. Pozicija Saveza je da mi nemamo nikakvu sumnju da je sve urađeno po našem zakuno – tvrdi predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter