Nakon tri dana pauze usled mečeva reprezentacija fudbaleri Crvene zvezde vratili su se obavezama na Marakani.

Posle trijumfa nad Radom na Banjici, šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević častio je svoje igrače mini odmorom.


Oni koji nemaju reprezentativne obaveze odradili su prvi danas prvi trening, a o planovima nakon pauze govorio je vezista kluba iz Ljutice Bogdana

– Dobro nam je došla pauza, lepo smo se odmorili i sada krećemo ispočetka. Imaćemo opet dosta utakmica, opet u ritmu sreda-subota, ali moramo da nastavimo sa dobrim partijama i da dođemo do cilja, a to je dupla kruna, rekao je Dušan Jovančić za klupski sajt.

Sjajni vezista osvrnuo se i na prvi trening posle pauze koji su odradili.

– Uvodni trening je vodio naš kondicioni trener Ivan Vučetić, i bio je kombinacija trčanja i rada sa spravama. Dobro je kada su raznovrsni treninzi, uvek iz stručnog štaba smisle nešto novo da nam bude još zanimljivije da radimo. Mislima smo već okrenuti Mačvi, dosta igrača nije tu jer imaju reprezentativne obaveze, ali već se spremamo za duel sa Šapčanima, kao i za svaki drugi meč. Idemo na pobedu, naravno.

FOTO: FK Crvena zvezda

Podrška navijača na utakmicama crveno-belih, nešto je što posebno oduševljava Jovančića.

– Stvarno je bila fenomenalna atmosfera u prve tri superligaške utakmice ovog proleća. Bila je baš dobra poseta i mnogo nam znači kada igramo u sjajnom ambijentu. Mnogo je lepše i lakše igrati kada ima mnogo naših navijača na tribinama. Zato se nadam velikom odzivu publike i protiv Mačve, i da će tribine Marakane biti što ispunjenije.

Ova generacija Crvene zvezde ušla je u istoriju, a sada je i pomerila rekord od 53 meča bez poraza.

– Nadamo se da će serija trajati još dugo, ali se stvarno ne opterećujemo rekordima. Uvek idemo od meča do meča, ne mislimo dokle će serija da traje, a ako nastavimo sa ovakvim partijama onda ćemo je produžiti sigurno, završio je Jovančić.

Obavezama u domaćem šampionatu crveno-beli se vraćaju utakmicom na svom terenu protiv Mačve narednog vikenda.