Fudbalski klub Napredak u poslednjih sedam godina nije zabeležio ovakav negativan niz rezultata, kao u poslednjih sedam odigranih utakmica.

Najavljujući utakmicu 27.kola protiv Radnika, šef stručnog štaba ‘čarapana’ Milorad Kosanović nije štedeo svoju ekipu.


– Ovo je poslednja utakmica pre reprezentativne pauze i jedva čekam da se ovaj deo završi jer smo jako malo uradili. Izgubili smo dosta utakmica. Nedopustivo je za tim kao što je Napredak da na tri utakmice primi po četiri gola. Odigrali smo, za ovaj tim, tri korektne utakmice, i u koliko uspemo da ličimo na sebe, kakvi smo bili recimo protiv Čukaričkog u prvom poluvremenu, ili protiv Vojvodine prvo, Spartak drugo poluvreme, mogli bi možda i da napravimo dobar rezultat, počeo je Kosanović, a onda nastavio o surtašnjem rivalu:

– Radnik je dobra ekipa, igra fudbal, kroz igru traže rezultat, i moramo biti spremni da budemo stvarno maksimalno skoncentrisani, da pokažemo želju i da se takmičimo.

Trener Kruševljana naglasio je da ima problem sa motivacijom igrača.

– Želja je u ovom momentu najveći problem ovog tima. Kvalitet je takav kakav jeste, ali nije samo kvalitet problem. Veći problem je što nemamo takmičarski karakter, i zato se dešava da u momentu kada primimo gol, sve pada u vodu i momci se ne ponašaju onako kako bi trebalo da se ponašaju igrači koji igraju u ovoj ligi, rekao je on, pa dodao:

– Nadam se da ćemo odigrati ovih 90 minuta bolje nego do sada i da onda pauzu iskoristimo da popravimo sve što se može popraviti, a nije bilo dobro u ovom prvom delu. Vukadinović je van stroja zbog povrede, a ostali igrači su na raspolaganju stručnom štabu, zaključio je on.

Utakmica u Surdulici igra se u subotu 16.marta sa početkom u 16.00 časova.