0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Partizan ubedljivo do polufinala – Pantić, Zakarić i svađa Nikolića i Lazetića obeleižili duel u Kruševcu (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.19 u 17:29

Fudbaleri Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Srbije.

Oni su u četfrtfinalu savladali ekipu Napretka u Kruševcu rezultatom 4:0.

Ova utakmica je igračima kluba iz Humske došla u veoma nepovoljnom trenutku. Nakon remija u ‘večitom’ derbiju na Marakani, crno-beli su na svom stadionu poraženi od niškog Radničkog, a minulog vikenda identičnim rezultatom i od Voždovca ‘na krovu’. Usled loših rezultata odgovornost su preuzeli sportski direktor Ivica Iliev i trener Zoran Mirković, kao i njegov pomoćnik Gordan Petrić. To je navelo čelnike da brzo reaguju i do pronalaženja novog rešenja kao prelazno rešenje na toj poziciji bude Žarko Lazetić.

FOTO: STARSPORT

Ubedljiva pobeda, pogotovo na ovako važnoj utakmici bila je bitna crno-belima kako bi povratili preko potrebno sampouzdanje. Od samog početka su izabranici Lazetića pokazali kakve su im namere danas, a do prve prilike nakon samo šest minuta dolazi Mark Valijente. Posle pokušaja defanzica probao je i Danilo Pantić, ali je Petrović ponovo bio siguran. Tokom prvih 25. minuta igre dobro su se branili igrači Milorada Kosanovića i nisu mnogo šansi dozvoljavali gostima i pored većeg poseda.

U 29. minutu igre usled velike nervoze dogodilo se nešto, što ne viđamo često. Nakon manje rasprave sa Zakarićem, Nemanja Nikolić je nešto odbrusio ka klupi i Lazetiću, nakon čega je ovaj odlučio da ga zameni. U narednom napadu gosti dolaze do gola, Nikolić je pored tri igrača uposlio Zakarića, a vezista je pogodio za vođstvo gostiju u 31. minutu. Pored veoma lepe asistencije Lazetić je ostao pri svojoj odluci i umesto Nikolića na teren uveo Zorana Tošića.

(VIDEO:YouTube/Max Sport Srbija)

Do kraja prvog poluvremena Partizan dolazi i do drugog gola i to u samom finišu. Nakon dogovora sa Tošićem da izvede slobodan udarac, Danilo Pantić je na sjajan način poslao loptu u mrežu sa nešto manje od 25 metara udaljenosti od gola i tako postigao jedan od najlepših golova crno-belih u sezoni.

(VIDEO:YouTube/Max Sport Srbija)

Nakon velikog odmora i pauze, ekipu Napretka u drugom delu meča nije vodio Milorad Kosanovića, kojeg je sudija Zoran Široki isključio. Imali su na početku drugog dela domaći igrači priliku da dođu do gola, a nakon toga su i gosti imali čist zicer kada je gol nakon pasa Zakarića promašio Rikardo.

U 64. minutu igre fudbaleri Napretka dolaze do gola posle kornera i odbitka, ali je on bio poništen. Sudija Široki je smatrao da se Eskić posle pasa Marinkovića nalazio u nedozvoljenoj poziciji prilikom udarca, sa čim se nisu složili ‘čarapani’ koji su negodovali.

(VIDEO:YouTube/Grobar Grobar)

Nakon poništenog gola Napretka, već u narednom napadu crno-beli stižu do trećeg. U 66. minutu je Valijente je nakon asistencije Šćekića prvo pogodio Petrovića, ali je odbitak poslao u mrežu i tako postigao prvenac u dresu kluba iz Humske.

(VIDEO:YouTube/Max Sport Srbija)

Mogli su brzo gosti i do četvrtog gola, ali se Goran Zakarić pošteno obrukao. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je sa peterca promašio potpuno prazan gol. Svemu tome prethodila je greška defanzivaca Napretka i šut Rikarda koji se odbio do Zakarića, koji nije imao sreće da dođe do drugog gola…

(VIDEO:YouTube/Grobar Grobar)

Tačku na ovu utakmicu i sve dileme oko pitanja pobednika rešio je Rikardo Gomeš koji je nakon pasa Danila Pantića pogodio mrežu i nastavio sa sjajnim partijama.

(VIDEO:YouTube/Max Sport Srbija)

Do kraja utakmice imao je Rikardo još jednu priliku koju nije realizovao, ali je utakmica rutinski privedena kraju. Nakon što je to ranije učinila Mladost iz Lučana, crno-beli su i zvanično postali drugi učesnik polufinala najmasovnijeg fudbalsko takmičenja u našoj zemlji.

NAPREDAK – PARTIZAN 0:4 (0:2)
(Zakarić 31, Pantić 45+2, Valijente 66, Rikardo 73)

Kruševac
Stadion: Mladost
Sudija: Zoran Široki
Žuti kartoni: Ostojić, Aksentijević (Napredak)

NAPREDAK (4-5-1): Ni. Petrović – Aksentijević (od 46. Stevanović), Marinković, Ostojić, Obradović – Jović, Ivanović (od 46. Eskić) – Endijae, Baha, Alivodić – Ilić (od 73. Rušević). Rezerve: Janković, Stevanović, Ne. Petrović, Đorić, Rušević, Deak, Eskić.

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Šehović, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić, Zdjelar, Pantić (od 76. Smiljanić), Zakarić (od 82. Đerlek) – Nikolić (od 32. minuta Tošić), Rikardo. Rezerve: Kljajić, Urošević, Kosović, Smiljanić, Đerlek, Tošić, Georgijević.

FOTO; STARSPORT

KUP SRBIJE – četvrtfinale (jedna utakmica)

Spartak – Mladost 1:2 (1:0)
(Šormaz 44 – Bojović 61, Pejović 80)

Napredak – Partizan 0:4 (0:2)
(Zakarić 31, Pantić 45+2, Valijente 66, Gomeš 72)

17.00 Radnički – Vojvodina
18.00 Crvena zvezda – Radnik

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter