0
Domaći fudbal

Foto: FK Voždovac

LAZAR ARSIĆ ZA HOTSPORT: Brzo smo arhivirali pobedu nad Partizanom, za nas je svaki meč kao finale!

Objavljeno: 11.03.19 u 16:53

Fudbaleri Voždovca su u derbiju 26. kola Superlige Srbije pobedili Partizan sa 1:0. Jedan od zapaženijih na terenu bio je Lazar Arsić. 
Ubitačni vezista kluba sa Dušanovca u razgovoru za HotSport govorio je dan nakon utakmice, ‘hladne glave’. 

-Iza nas je velika pobeda. Presrećni smo zbog trijumfa nad Partizanom, uložili smo veliki trud i odlično se spremili za ovaj meč. Znali smo da ukoliko se angažujemo možemo do iznenađenja u derbiju kola, počeo je Arsić. 

Igrač koji je ove zime došao u Voždovac iz novosadske Vojvodine potom je detaljnije analizirao igru i sam meč. 

– Dinamična utakmica je odigrana u visokom tempu. Bilo je dosta šansi na obe strane, otvorili smo dobro utakmicu i na početku imali šansu da ugrozimo gol Partizana, a onda je Partizan preuzeo inicijativu iz prekida pretio udarcima glavom. Drugo poluvreme smo otvorili  agresivno i brzo smo uspostavili inicijativu, a iz toga se rodio pogodak. U nastavku smo imali pogođenu stativu i par udaraca sa distance i na kraju bih pohvalio našu igru u odbrani jer smo uspešno izdržali nalete crno-belih i osvojili važna tri boda u borbi za plej-of, iscrpna je Arsićeva analiza meča.  

Voždovac je u proteklim mečevima protiv ‘večitih’ pokazao da nije lak zalogaj za najveće timove i da često ume da zada kontra udarac i iznenadi. 

– Kad god pobedite Zvezdu ili Partizan, to dosta znači i podiže samopouzdanje u ekipi. Pobeda protiv crno-belih u ovom slučaju daje nam snagu i vetar u leđa u borbi za plej-of, ali je moramo što pre zaboraviti i arhivirati. Okrećemo se što pre narednom meču i gostovanju u Lučanima. Nema mnogo vremena za slavlje jer je nama svaki naredni meč kao finale za ulazak u plej-of, ističe Arsić

Naredni protivnik ‘Zmajeva’ je ekipa Mladosti iz Lučana. Lučanci u sredu imaju meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv ekipe Spartaka u Subotici. Arsić ne vidi gust raspored Lučanaca kao prednost Voždovca

– Nema tu neke velike prednosti, Mladost ima dobar i ozbiljan igrački kadar sa dosta iskusnih i kvalitetnih igrača. Što se tiče njihove rotacije, mislim da poseduju kvalitetan tim i odlične igrače koji mogu da iznesu taj ritam sreda-subota. Sa druge strane, nećemo se obazirati na to, niti ćemo polagati nade u njihov umor ili rezultat u kupu. Gledaćemo da u utakmicu uđemo kao u svaku do sada, maksimalno motivisani i spremni. Imamo odličan sastav i mislim da nećemo imati problema da ostvarimo dobre rezultate do kraja prvenstva ističe Arsić

Foto: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter