0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Dinamo napravio još jedan podvig, Jović večeras mirovao, Arsenal ubedljivo poražen (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.19 u 21:08

Pet utakmica osmine finala Lige Evrope završeno je večeras, a najveće iznenađenje priredili su Dinamo iz Zagreba i Sevilja. 

Hrvatski predstanvik napravio je još jedan veliki podvig. Oni su uspeli da savladaju Benfiku rezultatom 1:0, a Sevilja je na svom terenu remizirala protiv Slavije iz Praga. Arsenal je večeras ubedljivo poražen ali je veći deo meča igrao sa igračem manje. 

Dinamo Zagreb – Benfika 1:0

Dinamo Zagreb napravio je veliki podvig pobedom nad Benfikom. Nakon što su u prošloj rundi uspeli da načine istorijski uspeh, svoj uspešan put nastavili su i večeras. Nakon oštrog starta na ivici šesnaesterca Korčija je oborio Olma, a sa bele tačke gol je postigao Petković. Njegov udarac išao je po sredini a golman Benfike Vlaćodimos bio je na korak od skidanja penala. 

Ajntraht- Inter 0:0

Jović, Gaćinović i Kostić večeras nisu imali mnogo sreće. Utakmica protiv Intera bila je izjednačena, po gotovo svim parametrima, nije bilo sreće ni na jednoj strani. Domaćin je bio za nijansu konkretniji, imao više šuteva, ali su mreže večeras mirovale. 

Ren – Arsenal 3:1 

Rezultat u prvom delu nije davao utisak da će domaćin imati ubedljivu pobedu. Ipak je prelomni trenutak bio drugi žuti Sokratisa, što je ostavilo ‘topdžije’ sa igračem manje. Iako su do tog trenutka vodili golom Ivobija u 4. minutu koji je sa ivice šesnaesterca postigao gol o kome će se pričati u narednim danima. U završnici poluvremena nakon Sokratisovog prekršaja Borigaud je šutirao sa dvadesetak metara, pogodio je živi zid, a odbitak je došao ponovo do njega i ispalio je torpdo a Čeh je bio nemoćan. Nakon greške odbrane u 65. minutu lopta je došla do Zefane, koji je centrirao, a Naćo Monreal je uspeo glavom da savlada golmana Arsenala. Raspoloženi ren je u 88. minutu iz polukontre po levoj srani na centaršut Lea pronašao Sara, koji je rutisnki postavio konačan rezultat. 

Sevilja – Slavija Prag 2:2 

Ben jeder je već u prvom minutu poslao poruku da se Sevilja neće igrati u ovom meču. Primio je loptu od Banege iza leđa odbrane i ušao u šesnaesterac gde je šutirao u golmanovu stranu. Nakon konfuzne reakcije odbrane lopta je došla do Traorea koji je pronašao Stoča a on je doneo izjednačenje. Samo tri minuta kasnije Banega je novom asistencijom pronašao El Hadadija za 2:1. Konačan rezultat postavio je Kral na asistenciju Delija u 39. minutu. Centaršut iz korenera pronašao je Krala a on je glavom uspeo da savlada golmana Sevilje

Zenit Sankt Peterburg – Viljareal 1:3. 

Drugi španski predstavnik bio je uspešniji na gostovanju u Rusiji. Gonzales je nakon kratkog kornerea poslao loptu u šesnaesterac a Ibora je glavom matirao golmana domaćih. Izjednačio je Azmun nakon sumnjive situacije. Šut jednog od igrača Zenita pogodio je stativu, odbitak je došao do Maka, a on poslao loptu do Ozmuna koji je sa metar razdaljine uspeo da poravna rezultat. Fornals je poslao loptu Morenu u 64. minutu. Napadač Viljareala uspeo je glavom da donese novo vođstvo Špancima. Morlanes je postigao treći pogodak za ‘žutu podmornicu’ u 70 minutu i postavio konačnih 3:1. 

Zapratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter