Evropski sportski mediji su zapanjeni partijom Dušana Tadića, predvodnika Ajaksa do 1:4 u Madridu protiv trostrukog uzastopnog šampiona Evrope, Reala.

Dve fantastične asistencije, prelep gol koji je uništio Real su učinak Dušana Tadića u trijumfu ‘kopljanika’ od 4:1 na ‘Santjago Bernabeu’ u meču u kom Real odavno nije bio tako ponižen.


Ono što nije ušlo u statistiku jeste pirueta ili ringišpil za Kazemira na njegovom terenu, o kojoj i dan kasnije bruje svi na ‘starom kontinentu’.

Bruje i strani mediji, a posebno oni najrenomiraniji su Tadiću posvetili veliku pažnju. Tako je francuski “L’Ekip” uradio nešto nesvojstveno i zaista retko – srpskom asu je podario ocenu deset!

– U prvom meču je takođe bio odličan, ali je 30-godišnji Srbin sada bio savršen. Dve asistencije i prelep gol sa 16 metara levom nogom samo su deo Tadićevog reprertoara sa Santijago Bernabeua. Srpski fudbaler je takođe imao nekoliko neverovatnih poteza, kao što je “rulet” ispred Kazemira koji nam je, u stvari, pokazao koliko je Real bio nemoćan protiv Ajaksa – piše “L’Ekip”.

Pre Tadića, tu čast su imali Frank Soze, Bruno Martini, Oleg Salenko, Lars Vindfeld, Lionel Mesi, Robert Levandovski, Karlos Eduardo i Nejmar.

Logično, katalonski mediji su ‘likovali’ zbog poraza Reala. Španska ‘Marka’ je oštro odreagovala na krah Reala, a naslovna strana dovoljno govori o razočaranju.

Holandski ‘Voetbal’ je Dući dodelio ocenu 9,5 i uz De Jonga ga imenovali najboljim pojedincem na jučerašnjem meču, a Englezi se utrkuju ko će više da kritikuje Sautempton, obzirom na način na koji je prelako prepušten biser da ode iz Premijer lige u Holandiju.

Italijanski ‘Gazeto delo Sport’ mu je dodelio ocenu 8,5, što je i njihova odlika, ali uz puno hvalospeva na račun Srbina.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.