0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Milojević stigao Muslinov rekord, majstorija Marka Marina za Zvezdin trijumf u Lučanima (VIDEO)

Objavljeno: 06.03.19 u 17:58

Fudbaleri Crvene zvezde nova tri boda upisali su u Lučanima.

Nakon 159. ‘večitog’ derbija koji je igran minulog vikenda i emotivnog pražnjenja, crveno-beli su potvrdili šampionski gen i rezultatom 3:1 savladali Mladost, te tako nastavili pozitivan niz.

Nakon ove pobede puleni Vladana Milojevića su izjednačili rekord koji je držala generacija Slavoljuba Muslina, te tako došli u poziciju da ovog vikenda protiv Zemuna na svom stadionu ispišu isotriju kluba iz Ljutice Bogdana. Ekipa Mladosti trenutno se nalazi na petoj poziciji, a izabranici Nenada Milovanovića i pored poraza pokazali su kvalitet i da se zasluženo nalaze na toj poziciji.

Trner gostiju koji je na ovom meču odmarao nekoliko igrača koji su igrali derbi, odlučio je da od prvog minta u timu ima dva špica, Boaćija i Pavkova i time je jasno stavio do znanja kakve su mu ambicije. Aktuelni šampion od prvog zvižduka je napadao, a u izglednoj prilici se nakon centaršuta u 12. minutu Marka Marina našao Boaći, koji je bio neprecizan. Pritisak se isplatio crveno-belima, u 16. minutu je Radivojević oborio Zvezdinog kapitena danas Filipa Stojkovića, a glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Sa jednaest metara prednost gostima donosi najbolji strelac ekipe El Fardu Ben.

(VIDEO:YouTube/Max Sport Srbije)

Crveno-beli su nastavili da kontrolišu igru, a nakon gola kojjim je svojoj ekipi doneo bod u ‘večitom’ derbiju, danas se ponov među strelce upisao Milan Pavkov. Snažni napadač je nakon slobodnog udarca koji je brzo izveo Milan Gajić loptu smirio grudima i desnom nogom pogodio dalji ugao Rosićevog gola. Nekoliko minuta nakon gola i Boaći je zatresao mrežu, ali je zbog ofsajd pozicije gol poništen,.

(VIDEO:YouTube/Max Sport Srbije)

Dobru priliku da se rezultatski vrate u igru Lučanci su imali u 37. minutu. Nakon faula Mirka Ivanića nad nekadašnjim igračem Partizana Predragom Pavlovićem, arbitar Đorđić je svirao jedanaesterac, ali je Bojovićev udarac odbranuo Zoran Popović. Nakon promašenog penala domaća ekiap je nastavila da napada, ali do odlaska na odmor rezultat nije promenjen.

U uvodnim minutima nastavka dve poluprilike imali su crveno-beli, a oba puta je centrirao Marko Marin. Imali su i gosti svoju šansu, sa distance je pokušao Pejović. Domaća ekipa ipak uspeva da smanji razliku u 55. minutu igre. Nakon kornera i gužve, Pavlović je maestralno asistirao do Petra Bojića koji je zatresao mrežu gola Popovića. Nekadašnji kapiten Čukaričkog tako je postigao prvenac u dresu Mladosti.

Mladost je igrala sve više otvorenije, sa željom da dođe do novog gola izjednačenja, ali im to nije pošlo za rukom. Na drugoj strani je nekadašnji reprezentativac Nemačke Marko Marin u 70. minutu iznudio slobodan udarac sa oko 25 metara udaljenosti. On je šutirao direktno ka golu, lopta je pogodila obe stative, nakon čega je prešla gol liniju.

(VIDEO:YouTube/Max Sport Srbije)

Ekipa Nenada Milovanovića se nije predavala, pa je tako u 76. minutu Milan Bojović sa nekoliko metara pokušao glavom, ali je Popović bio siguran. Nakon ove šanse Mladosti, gosti su imali dve dobre prilike. Pavkov je nakon pasa Boaćija šutirao preko gola, a drugom minutu sudijske nadoknade vremena Mirko Ivanić je pogodio stativu, što je bilo i poslednje uzbuđenje danas.

Nakon ovog trijumfa crveno-beli ostaju na prvoj poziciji sa 69 bodova, dok je mladost na petoj poziciji sa 39. U narednom kolu Zvezda će dočekati Zemun na stadionu ‘Rajko Mitić’, dok će Mladost gostovati Radničkom u Nišu.

MLADOST LUČANI – CRVENA ZVEZDA 1:3 (0:2)
(Bojić 55 – Ben 15, Pavkov 29, Marin 70)

Stadion: Mladost
Kapacitet: 8.000
Sudija: Miloš Đorđić (Beograd)
Žuti kartoni: Radivojević, Pejović, Pavlović (Mladost), Milunović, Jirka, Stojković, Jovančić (Zvezda).

MLADOST (4-5-1): Rosić – Šatara, Sinđić (od 36. Bojović), Andrić, Leković – Pejović, Pešić (od 46. Jovanović), Tumbasević, Pavlović, Bojić – Radivojević.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Popović – Stojković, Milunović, Babić, Gajić – Ben (od 88. Joveljić), Jovančić, Ivanić, Marin (od 85. Jovičić) – Boaći (od 61. Jirka), Pavkov.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter