0
Fudbal

FOTO: AL HILAL FC

LŠ AZIJE – ZAPAD: Pobeda Degeneka protiv finaliste Svetskog prvenstva, Ćeranu bod u Iranu (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.19 u 20:32

Odigrani su svi mečevi zapadne konferencije azijske Lige šampiona u fudbalu, Al Hilal pobedio u derbiju.

On je odigran u okviru ‘C’ grupe u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde je finalista klupskog Svetskog prvenstva Al Alin dočekao Al Hilal iz Saudijske Arabije. Gosti su slavili minimalnim rezultatom 1:0, a strelac gola bio je Al Šalhub u 65. minutu na asistenciju Al Burajka.

Prednost za lidera Saudijske Arabije bila je ta što je trener ovog kluba Zoran Mamić do pre samo koji mesec upravo vodio Al Alin. Za Al Hilal ceo meč je odigrao bivši fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek, a u timu su bile zvezde poput Gomisa, Đovinka i Karlosa Eduarda.

U ‘D’ grupi za nas je bio zanimljiv meč između Persepolisa iz Irana i Pahtakora iz Uzbeikistana. Na kraju 1:1, a glavne uloge imali su igrači sa naših prostora. Gosti su poveli preko Bikmaeva u 5. minutu, ali je timu iz Irana bod doneo Hrvat Budimir u 25. minutu. Bivši napadač Smedereva Dragan Ćeran odigrao je 90 minuta za Uzbeiksitance, bio je ‘motor’ ekipe. Sa klupe je šansu dobio štoper Crne Gore Marko Simić.

U istoj grupi Al Ahli iz Saudijske Arabije je sa 2:0 pobedio Al Sad iz Katara. Strelci za domaćina bili su Al Soma iz penala u 32. minutu i 76. minutu. Za goste je igrao Španac Gabi.

‘C’ GRUPA:

Al Alin (UAE) – Al Hilal (SA) 0:1 (0:0)
Al Duhail (KAT) – Esteghlal (IRN) 3:0 (0:0)

‘D’ GRUPA:

Al Ahli (SA) – Al Sad (KAT) 2:0 (1:0)
Persepolis (IRN) – Pakhtakor (UZB) 1:1 (1:1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter