Povodom sve većeg broja fašističkih i ustaških ispada navijača Hajduka iz Splita oglasio se klub sa ‘Poljuda’.

Na jednoj od prethodnih utakmica ‘Torcida’ je na ogradu ‘Poljuda’ okačila transparent ‘Maksovi mesari’ aludirajući na ustaške zločine u logoru ‘Jasenovac’ tokom Drugog svetskog rata. Takođe, navijači Hajduka iz Splita su protiv Rijeke vređali Srbe, a moglo se čuti ‘Mi Splićani ne pijemo vina, već samo krvi četnika iz Knina. Tim povodom reagovao je Hajduk koji se ogradio od fašističkih ispada svojih navijača.


– HNK Hajduk kao i uvek do sada najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje, te ima nultu toleranciju prema bilo kakvom iskazivanju i potenciranju netrpeljivosti. Referirajući se na poslednje slučajeve kojima smo svedočili na utakmicama našeg Kluba, javnost želimo izvestiti kako smo prema nadležnoj instituciji reagovali odmah po saznanju o pojavi diskriminirajućih sadržaja i uvredljivih poruka. HNK Hajduk je kroz svoju bogatu i slavnu istoriju uvek ponosno isticao svoj antifašistički identitet, pa se i ovom prigodom jasno ograđujemo od svih poruka pojedinaca koje su neprihvatljive i koje se ni na kakav način ne mogu povezivati s prošlošću i sadašnjošću našeg kluba – poručili su sa ‘Poljuda’.

Podsetimo, pre nešto manje od mesec dana na Splitskoj rivi napadnuti su vaterpolisti Crvene zvezde od strane huligana, a od tada u ovom delu Dalmacije vlada opšta histerija protiv Srba.