0
Domaći fudbal

FOTO: YouTube/Prva/Printscreen

DEJAN STANKOVIĆ: Nekada ga baš mnogo koriste, ali juče bi VAR pomogao! (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.19 u 16:10

Legendarni srpski fudbaler, a sada funkcioner u UEFA Dejan Stanković gostovao je danas na TV Prva gde je govorio o 159. večitom derbiju.

Derbi za nama obeležile su sudijske greške i tenzija na terenu. Svedok dešavanja na stadionu ‘Rajko Mitić’ bio je legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković. On se prvo osvrnuo na tenziju na samom terenu.

– Svaki derbi je priča za sebe, hvala bogu kada sam i ja igrao bilo je tenzije, ali to je ‘ok’ kada sve ostane na terenu – počeo je priču Dejan Stanković.

Na pitanje voditeljke da li je Crvena zvezda oštećena i da li su sudije odlučile utakmicu, Deki je rekao.

– Ne bih u to ulazio, svaki derbi nosi nešto svoje, kada je Partizan bio bolji mi smo dobijali, kada je Zvezda bila bolja oni su pobeđivali, nikad se ne zna koje favorit, nije bitno da li se igra na ‘Marakani’ ili na stadionu ‘Partizana’, derbi nosi svoju čar, nosi svoju tenziju, greške se dešavaju.

Dejan Stanković ne krije da ga i dalje drži ta stast iz vremena kada je on bio učesnik najvećeg fudbalskog meča u Srbiji.

– Bio sam netrvozam, još me drži ta strast i to što se dešava na terenu vidim sve, te sitne deltalje. Priča se o golovima i ofsajdima, ali ja bi derbi sačuvao da ostane u okvirima fudbala.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije i Crvene zvezde je govorio u uvođenju VAR sistema.

– Eto, juče bi taj VAR pomogao! Na nekim utakmicama ga previše koriste, nekada on fali, eto juče bi se video taj regularan gol, posle bi se videlo da li je bio ili nije bio ofsajd, može da pomogne u situacijama koje su veoma bitne za tok utakmice, da li je gol, nije gol, ‘oko sokolovo’ je odavno uvedeno, sada je tu VAR i može da pomogne – zaključio je Dejan Stanković.

Dejan Stanković je govorio i osvom kampu koji će se ovog leta održati na Zlatiboru i Kopaoniku, kao i o Žozeu Murinju, treneru kog najviše ceni…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter